Kasutajate retseptid

Angervaksa siirup (Älgörtsdricka)

Keskmine hinne: 2.2 Autor: svestland
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
See on põhjamaine jook Rootsi Lapimaa metsadest, eriti kasutatakse seda Västerbottenis toidu kõrvale, aga ka lisandina mitmetes alkohoolsetes ja alkoholivabades kokteilides. Varasematel aegadel on kasutatud angervaksa seal lisandina ka õlles. Jook on aromaatne ja õline, väga omapärase maitsega. Angervaks on üsna tavaline taim ka Eestimaal, kasvukohtadeks niiskemad alad veekogude läheduses. Põhiline õitseaeg on augustis, aga vähemal määral leidub ka hiljem. Kuna angervaks sisaldab salitsüülhapet, on sellel aspiriinile omased raviomadused (alandab palavikku). Angervaksa kasutatakse rahvameditsiinis külmetushaiguste, peavalu ja liigesevalude korral, samuti närvilisuse ja südamerütmihäirete korral. (Loe lähemalt http://arhiiv.elukiri.ee/index.php?main=154) Valmistamine Pese õisikud. Riivi sidrunikoor ja pressi sidrunid. Aja vesi koos suhkruga keema ja lisa õied, sidrunikoore tükid ja sidrunimahl. Sega sooja vee hulka sidrunhapet ja lisa see segule. Lase segul jahtuda ning hoia jahedas 5 päeva. Kurna siirup ja pane pudelitesse. Säilta jahedas või külmutatult. Soovitatav on veega lahjendada 1:9. Retsept on isiklikult järgi proovitud. Seistes muutus siirupi maitse veelgi paremaks, lastele maitseb see ka väga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa