Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Seaseljakarbonaad madalal kuumusel küpsetatud (super mahlane ja hõrk praad)

Kasutajate retseptid

Seaseljakarbonaad madalal kuumusel küpsetatud (super mahlane ja hõrk praad)

Kaja Haldjas
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Seaseljakarbonaadi marinaadis 2 kg
või toorest
marinaadiks mett, mädarõigast, sinepit, pipart, rosmariini, sojakstet, worsesterikastet
Toores liha marineeri 3 päeva ennem, marinaadiks sega kõik komponendid, pane liha suurde kilekotti ja vala marinadiga üle, sulge õhukindlalt ja hoia esimene päev toasoojas, keera paar-kolm korda päevas, paariks päevaks pane külmikuse. Kui soovid õhtul kpetada siis võta liha toasooja kohe hommikul, liha sisetemperatuur ennem küpsemist e thiks toatemperatuurist madalam olla. Pruunista kiiresti tulisel malmpannil kõik küljed ja otsad nii et kogu pind oleks pruunistatud, nii jäävad lihamahlad sisse. Keera ahi 70 c peale ja pista liha ahju, termostaat sisse, küpseta kuni sisetemperatuur on 57-60 c, arvesta 2-3 h kindlasti. Kui liha küps võta ahjust välja ja keera koralikult fooliumi, lase vähemalt tunnike siesta siis alles lõika. Praeleemest saad hea kastme.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes