Kasutajate retseptid

Kartuli- hakklihavorm

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Pir_u
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Lõika kartulid õhukestek viiludeks (hea oleks kasutada viilutajat, sest mida õhemad on kartuliviilud, seda kiiremini söök valmib). Tükelda sibul väikesteks tükikesteks. Seejärel pruunista hakkliha ja lisa sool, pipar, tšillipipar. Samal pannil pruunista ka sibul (selleks tee pannil ruumi). Lisa tomatikaste, vajadusel kastme vedeldamiseks kasuta vett (mitte väga vedelaks, et kastmel oleks ikkagi struktuur). Hauta kaane all umbes 15 minutit. Pane vormi esmalt väike kogus (umbes 0,5 dl) hakklihakastet vormi põhja, peale lao kartuliviilud nii, et hakkliha oleks kaetud. Nüüd kartulite peale uuesti kaste, et kartulid oleksid korralikult kaetud. Suurem juustuarmastaja võib juustuviile kihtide vahele lisada. Jätka sama meetodit kasutades nii, et kõige peale jääks hakklihakaste, sest siis ei hakka kartulid kuivama ja liigselt pruunistuma. Kata kihiline vormiroog juustuga, kõige peale raputa natuke riivjuustu (aitab vältida seda, et juust liigselt ei pruunistuks). Küpseta rooga ahjus 180°C juures umbes 45 minutit (hea oleks enne proovida- kasvõi noaga, kas kartulid on küpsed). Juhul kui veel kahtled, siis võib ahjus julgesti olla ka 1h.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa