Kasutajate retseptid

Porgandikook 2 (õliga)

Keskmine hinne: 3.5 Autor: veinivaht
Kogus: 8 portsjonit
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks ning sega juurde õli. Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber, sooda ja kaneel. Sõelu see munavahu hulka ja sega läbi. Lisa riivitud porgandid ja hakitud kreeka pähklid ning sega. Tõsta tainas koogivormi (kasutasin suurt nelinurkset plaati, kuid võid kasutada ka ümmargust 24cm läbimõõduga koogivormi). Küpseta 180 kraadi juures tund aega või seni, kui tikuga koogi keskele torgates koogi sisu selle külge ei jää. Enne vormist välja võtmist lase sel pisut jahtuda. Katte valmistamiseks sulata valge šokolaad ja sega vanillisuhkru ja toorjuustuga. Maiasmokad olid minu kapis olevast vagest šokolaadist pool nahka pistnud ning seetõttu lisasin segule veel natuke tuhksuhkrut. Kui sul natuke rohkem veab ja kapis on terve saja grammine šokolaad, siisehk tuhksuhrut lisaks pole vaja panna. Lisa kate spaatli või lusika abil jahtunud koogile (ka servadele, kui kasutasid ümmargust koogivormi). Ära muretse kui kate sile ei tule, sest reljeefsena näeb see isegi parem välja. Porgandikoogid on mulle alati maitsenud ja ei pidanud ma selleski pettuma. Kui porgandite riivimine nii tüütu ei oleks, siis ilmselt teeks ma seda niipea jälle! Retsept võetud Tessa Kirose raamatust &#034Murakarabadest oliivisaludeni&#034.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa