Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Linnupiimakook

Kasutajate retseptid

Linnupiimakook

sixx
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
portsjonile
2 dl 35% rõõska koort
1 dl suhkrut
0.5 tl vanilliekstrakti
500 g hapukoort
5 sl pohlamoosi
10 lehte želatiini
1 dl vett želatiini sulatamiseks
* Kui eelistad kasutada želatiinipulbrit, siis arvesta, et 1 sl pulbrit = 4 lehte želatiini.
Vooderda piklik 20x30 cm vorm toidukilega. Vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliekstraktiga kohevaks vahuks, siis lisa edasi vahustades hapukoor ja pohlamoos. Pane želatiinilehed* külma vette likku 5-10 minutiks. Seejärel sulata želatiin pliidil madalal kuumusel pidevalt segades 1 dl kuumas vees (ära keeda!). Lase veidi jahtuda, siis nirista pidevalt segades linnupiimasegu hulka. Vala saadud mass toidukilega vooderdatud vormi, tõsta külmkappi ja lase 4 tundi (soovitavalt üleöö) tarretuda. Kui kook on tarretunud, siis nirista peale vastavalt maitsele sulatatud tumedat šokolaadi. Enne serveerimist lõika ruutudeks või ristkülikuteks. Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes