Kasutajate retseptid

Makroon

Keskmine hinne: 2.08 Autor: PiisaMahlaga
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Munavalged vahustada koos suhkruga tugevaks kuid siiski veel läikivaks vahuks. Tuhksuhkur sõeluda kokku mandlijahuga.Soovi korral lisada kakaod, mis annab tootele värvi ning võtab liigset magusust vähemaks. Munavalge vahule segada juurde tuhksuhkru ja mandlijahu segu( soovitatavalt lisamise ajal veel korra läbi sõeluda). Segada vaid niikaua kuni jahu on segunenud. Liigne segamine pole kasulik. Valmis taignast vormida ~2,5cm läbimõõduga küpsised, soovitav oleks joonistada ette vormid mille järgi kergem pärast kaht poolt kokku sobitada. Vormitud küpsisetaigen jätta seisma ~1 tunniks. See on vajalik selleks et tekiks peale ühtlane ning sile &#034koorik&#034. Küpsetada 160kraadi juures 7-15 min, olenevalt ahjust. Ganach&#039i valmistamine: vahukoor lasta pliidil keema ning tõsta tulelt. Lisada tume šokolaad ning segada kuni šokolaadi sulamiseni. Jahutdes muutub kreem paksemaks. Kui küpsised on ahjust välja võetud lasta neil ahjuplaadil jahtuda ning alles siis üritada küpsetuspaberit neilt alt ära võtta. Ei tasu üritada küpsist paberilt lahti kangutada kuna siis võib küpsise pehme sisu paberile jääda, pigem oodata kuni küpsis jahtub ja siis ettevaatlikult üritada eemaldada paberit. Kui ganach on piisavalt paksuks läinud panna seda natuke kahe küpsisepoole vahele ning ettevaatlikult panna küpsised kokku. Valmib umbes 15 küpsist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helen 01.jaan 2015 13:32
Tegelikult tuleb makroonide tegemisel väga suurt tähelepanu pöörata. Kui munavalge segu on valmis, tuleb need kergete liigitustega segada, kuni spaatli pealt segu ühtlaste tompudena kukub, jääb nagu rebenenud mulje, mitte ei voola! Siis pritsida ühtlased ringid küpsetusplaadile. SIIS TULEB AHJUPLAATI MITU KORDA TUGEVALT VASTU LAUDA LÜÜA, NII LÜÜAKSE MAKROONI SEEST ÄRA ÜLELIIGNE ÕHK, HOIAB ÄRA MAKROONI KOORIKU ALLA JÄÄVA TÜHJA ÕHURUUMI. Tuleb hoida toatemperatuuril kuni tekib makroonidele kile peale, ehk õrnalt sõrmega katsudes ei jää tainas sõrme külge. Küpsetada tunduvalt madalamal temperatuuril 120 kraadi juures kuni 25 minutit, oleneb ahjust... PÖÖRDÕHUGA AHJU TEMPERATUUR LISAB TEMPERATUURILE KUNI 30 KRAADI.
1