Kasutajate retseptid

Pilaff tataripäraselt (Kiire retsept)

Keskmine hinne: 4.08 Autor: assentshoff
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Osta lambakoot ja lõika liha kondi küljest lahti. Tükelda liha umbes 3 cm kuubikuteks. Koori porgandid ning lõigu 5 cm pikkusteks ja 0,5 cm laiusteks ribadeks. Pese riis korralikult läbi ja pane pooleks tunniks külma vette likku. Pruunista liha suures kaanega ahjupotis omas rasvas maksimumkuumusel 15 minutit. Lisa porgandiribad ja hakitud sibul. Keera pliidil võimu väiksemaks ja prae veel veerand tundi. Siis puista lihale 1 sl jagu maitsesegu ja veidi soola ning hauta 5 minutit, aeg-ajalt segades. Nõruta riis ja vala liha peale potti. Suru koorimata küüslaugud tervena riisi sisse. Kalla tuline vesi lusikat kasutades ühtlaselt riisile. Vett peaks olema mitte rohkem kui 1 cm jagu üle riisi pinna. Ära sega, pane potile kaas peale ja vähenda veelgi kuumust. Kümne minuti pärast kalla allesjäänud 200 ml kuuma vett sisse ja raputa pool supilusikatäit maitseaineid riisi peale. Hauta veel kümme minutit, sega puulabidaga korra läbi ja ongi pilaff valmis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa