Kasutajate retseptid

Jüvä-jogurt

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Juhan128
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
Teada on vana eesti toit, millel Põja-Eestis nimeks kile, aga võru kiilen kutsutass seda &#034jüvä&#034. Rukkijahule kallati keev vesi peale ja jäeti hapnema. Kui perenaisel oli hea süda, siis segas ta hapnenud massi veel hapupiima ja pani mõisatööle minevale teomehele pütiga kaasa. Hapnenud piim arvatakse Euroopa-maal ju riknenud piimaks, niisiis tuleks üle minna jogurtile. Piimale, mis kuumutatud vähemalt 85 kraadini, segada sisse rukkijahu, misjärel jahutada 40 kraadini ja segada sisse jogurti-juuretis, milleks sobib maitsestamata jogurt. Kes piimast ise jogurtit teinud, teab, et piisaks ka poolest ipakendist, aga kuna rukkijahu teeb meie massi paksuks, siis peaks nüüd küll terve paki panema. Mina lasen seejärel hapneda soojas veevannis või pliidil vähemalt ööpäeva. Minu jüva-jogurt maitseb esialgu steriilselt, nagu ka juuretis. Õige tulemuse saab alles keedise lisamisega. Hästi sobivad agressiivsema maitsega keedised, näiteks mustsõstra lisandiga moosid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa