Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Tomatid želees

Kasutajate retseptid

Tomatid želees

Tummii
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Tomateid
Sibulaid
Pipart
Soola
Suhkurt
Zelatiin
Äädikas
1. Koorida tomatid ning hakkida tükkideks. 2. Hakkida ka sibul tükkideks. 3. Seejärel panna asjad kihiti purki. Ühe 0.5L purgi peale läheb: 1tl soola ja suhkurt ning oma maitse järgi pipart (olenevalt kas tahate piprasemat või mitte). Segu on mugav eelnevalt PURGI peale valmis teha kuhugi tassi sisse (igale purgile valmistad eraldi segu). Alguses tuleks purki panna natuke tomateid, siis hakitud sibulaid, segu ja alustada samamoodi kuni purk täis saab. Tuleb lasta natuke seista, sest tomatid vajuvad soolaga alla ning pärast saab veel tomateid peale hakkida. 4. Kõige peale asetada zelatiini pulber, kuskil 15g 0.5L purgi kohta või isegi natuke rohkem. (NB! Mitte keeta valmis!) Pulber peab seal peal turbuma. 5. Ning sellele lisaks teha lahjendatud äädikavesi ning lisada seda kõige lõpus nii palju, et ei oleks täitsa purgi servani, vaid kuskil kaelani. 6. Seejärel tuleb lasta ÖÖPÄEV sellel SEISTA! 7. Järgmisel päeval potis kuumutada õrnal tulel. (Purgid paned potti, et ei hakkas seda segu sealt purgist välja võtma ja siis kuumutama!!) Soovitav on poti põhja panna mingi riie. 8. Kuumutada kuskil üle 30minuti, vahepeal vaikselt segades. Kaaned on kuumutamise ajal purkide peal, aga mitte suletud. 9. Peale kuumutamist kaaned sulgeda. Ning kui see on jahtunud, võib panna külmkappi tarduma. Sellest tuleb omapärane tomatisült! Sobib suurepäraselt kartuli ja makaroni kõrvale.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke