Kasutajate retseptid

Kamaleib

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Rebs1
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Pool rukkijahu panna kaussi ja segada sooja veega, et tuleks umbes jogurti paksune tainas. Katta kauss rätikuga ja panna hapnema sooja, tuuletõmbuse eest kaitstud kohta (sauna või vannituppa radika peale). Hapnemise kiirendamiseks võib kasutada juuretist, mis on alles eelmisest leivateost või saadud sõbra käest. Kui juuretist ei ole, võib hapnemise kiirendamiseks lisada veidi riivitud kodumaist õuna või jogurtit (Pajumäe). Järgmisel päeval lisada teine pool rukkijahu ja veel sooja vett ning panna uuesti hapnema. Kolmandal päeval on muutunud tainas tõenäoliselt veidi roosakaks ja piisavalt hapuks. Kui soovite hapumat leiba, või veel 1 päeva oodata: lisada veel pisut rukkijahu ja vett ning panna üleöö seisma. Nüüd lisada kamajahu ja kõik muud komponendid, mida võib varieerida vastavalt maitsele. Tainas peaks lõpuks olema selline, et saab lusikaga segada. Lasta kerkida soojas kohas paar tundi või üleöö. Siis panna tainas leivavormi või ahjuplaadile, õhemalt kui tavaline leib, et ta jaksaks kerkida. Oodata veel paar tundi ja siis küpsetada u.150 kraadises ahjus 1h 45 min. Siis võtta välja ning lasta kindlasti rätiku all vähemalt 1h järelküpseda. Kamaga leib on mahlasem kui tavaline ning omapärase maitsega. Lõigata nagu palaleiba: suurem tükk ja siis lapiti pooleks. Süüa või ja meega!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa