Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Banaani sokolaadikook

Kasutajate retseptid

Banaani sokolaadikook

camberley
PrindiSoovita sõbrale

40-60 min

Retsept
portsjonile
100 g tumedat šokolaadi (kõige sobivam on umbes 50% või veidi vȁiksema kakaosisaldusega, liiga tume šokolaad muudab koogi mõruks)
150g toasooja võid
175g suhkurt
175g grammi jahu
3 toasooja muna
1 teelusikatȁis kȕpsetuspulbrit
25g (umbes 3 spl) kakaopulbrit
3 kȕpset banaani, purustatud (parimad on juba natuke pruunitȁpilise koorega banaanid, mille suhkrusisaldus on kõrgem ja maitse tugevam)
1. Soojenda ahi 160ºC kraadini. Aseta tȕkeldatud šokolaad kuumavevanni sulama, sega aeg ajalt, et šokolaad sulaks ȕhtlaselt. 2. Vahusta tȕkeldatud pehme või ja suhkur miksriga kuni segu muutub valgeks ȕhtlaseks massiks, lisa ȕkshaaval munad samal ajal edasi vahustades. 3. Sega jahu, kȕpsetuspulber ja kakao. Lisa jahusegu suure lusikaga segades või- munasegule. 4. Vala juurde sulatatud šokolaad ning banaanisegu. Sega taigen ȕhtlaseks. 5. Kȕpseta kȕsetuspaberiga voodertatud vormis umbes 45 minutit kuni kook seest kȕpsenud ja tiku kȕlge proovimisel ei jȁȁ.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp