Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

šokolaadivaht

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
350g piimašokolaadi, tükeldatud.
4 keskmist muna.
150g võid, toasooja.
75g suhkrut.
150g värskeid mustikaid ( v ükskõik milliseid marju).
šokolaadivahtu saab valmistada nii munavalgevahu kui vahukoorega, millest esimene on kergem ja kohevam ning ka vähem kaloririkas. Vaht tuleb varem valmis teha ja lasta sellel külmikus vähemalt tund v paar tarduda. 1. Aseta kuumakindel kauss šokolaadiga keeva veenõu kohale. Sega ja lase šokolaadil sulada 3-4 min. 2. Kausipõhi ei tohi ulatuda veepinnani. Võta tulelt ja lase u 5min jahtuda. 3. Löö munakollased ja -valged eraldi kaussi. 4. Klopi munakollased sulašokolaadi. Lisa segades või ja suhkur. 5. Klopi munavalged vipsliga kõvaks vahuks.(3-5 min) Mikseriga läheb u 2min. 5. Õrnalt põhjast ülespoole tõstes sega vaht šokolaadi. 7. Jaota šokolaadivaht pokaalidesse. Pane paariks tunniks külmikusse tarduma. 8. Puista peale mustikaid v muid marju. Serveeri (: Soovi korral: Sega marjad šokolaadivahu sisse. Piimašokolaadi asemel vali tume, valge v muu meelepärane šokolaad. Serveerimine: Paku külmalt, mustikate asemelt võid võtta ka vaarikaid v maasikaid. Säilitamine: Külmikus 2-3 päeva. HOIATUS: Vali ainult kontrollitud värsked munad!

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes