Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Õlles hautatud veisepada

Kasutajate retseptid

Õlles hautatud veisepada

assentshoff
PrindiSoovita sõbrale

üle 60 min

Retsept
portsjonile
Õlles hautatud veisepada
Kuuele
• u 1,5 kilo veiseliha
• värskelt jahvatatud soola ja pipart
• maitseks 1 tüümianioks,
1–2 loorberilehte ja mõned petersellivarred
• toekas viilakas (u 100 g) saia või mõni sl jahu
• 2 sl kanget sinepit
• 1 sl toiduõli
• 25 g võid
• 400 g viilutatud sibulat
• 1 sl fariinsuhkrut
• 2 sl punaveiniäädikat
• 5 dl tumedamat õlut
• vajadusel veise- või kanapuljongit või vett
Lõika liha u 5 x 6 cm tükkideks, maitsesta soola ja pipraga. Seo maitsetaimed puuvillase niidiga kimpu. Lõika saialt koor ja määri sinepiga kokku. Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Kuumuta sügavas kastrulis õli ja pruunista liha paar minutit mõlemalt poolt. Tõsta liha kõrvale. Sulata samas kastrulis või, lisa sibul ja prae pidevalt segades kuldkollaseks. Lisa fariinsuhkur ja kuumuta edasi, kuni sibul hakkab karamellistuma. Lisa ka veiniäädikas ja keeda see maha. Lao liha vaheldumisi sibulaseguga haudepotti või kaanega ahjuvormi (vähemalt 4 l mahutavusega). Kui pool on potis, lisa sinna ka maitseained ja sai, seejärel jätka liha ja sibulaga. Vala õlu kastrulisse, kuumuta ja lisa siis haudepotti. Jälgi, et vedelik kataks liha, vajadusel lisa puljongit või ka vett. Kata pott kaanega ja pane neljaks tunniks ahju. Segada pole vaja. Enne serveerimist tõsta liha korraks välja, eemalda maitsekimp ja püreeri sibul-sai soovi korral sametiseks kastmeks. Saia asemel jahu kasutades pole seda vaja. Siis uuesti liha potti – kui hautis on veidike jahtunud, pane veel korraks ahju.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke