Kasutajate retseptid

metsa-nodsu pikk poiss

Keskmine hinne: 3.5 Autor: metsalaps
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
Sega hakklihale juurde munad, oliivid, sai, tomatid ja maitseaine ning sega käega korralikult läbi. Kui segu tuleb liiga vedel, lisa vähehaaval nisujahu, kuni segu hakkab kokku hoidma. Kui panna liiga palju jahu, läheb pikk poiss ahjus liiga kõvaks. Suru mass kandilisse vormi ja küpseta 175 kraadi juures umbes 1.5 tundi, sõltub vormi suurusest. Kui liha on väga rasvane, mis on metssea puhul tavaline, võid küpsetamisel üleliigse rasva vormi nurgast välja valada ja seda hiljem muus roas kasutada. Rohelised oliivid annavad metssea lihale mõnusa nüansi, aga samas ei tapa ära liha maitset. Sama on purustatud tomatiga, mis annab lihale juurde mahlakust ning teeb liha oma hapukusega ka pisut pehmemaks. Hakkliha maitseaine võib asendada ürtidega ning sool tuleks sel juhul eraldi juurde lisada. Veendu, et pikk poiss on korralikult läbi küpsenud, kuna tegemist on ikkagi uluki lihaga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa