Kasutajate retseptid

kartuli-porrupirukas

Keskmine hinne: 3.5 Autor: aneleh
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Sega pärmi suhkru ja soolaga, kuni see on sulanud. Soojenda piim, sulata või ja jahuta. Lisa piima-võisegu pärmisegule ja sega. Lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks. Keera kilesse ja pane tunniks külmkappi. Keeda koorega kartulid pehmeks. Viiluta porrud ja prae või-õlisegus kuldseks. Lisa suhkur ja prae veel paar minutit, kuni porru karamellistub. Maitsesta soola ja pipraga. Sõtku tainast kergelt jahusel laual paar minutit. Rulli laiali ja lõika välja 20 ja 25 cm läbimõõduga kettad. Tõsta väiksem ketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori ja viiluta kartulid. Lao üks kiht kartuliviile ringiratast tainale, jättes 2 cm tainaäärtest vabaks. Maitsesta kartulid soola ja pipraga. Tõsta peale porrukiht. Tee nii veel mitu kihti. Määri taina serv munakollasega ja tõsta peale suurem tainaketas. Kinnita servad korralikult ja määri munakollasega. Kui on aega, hoia pirukat enne küpsetamist 20 minutit külmkapis. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa