Kasutajate retseptid

Greibi-toorjuustukook

Keskmine hinne: 3.5 Autor: SuslikT
Kogus: 10 portsjonit
Vooderda 18 cm koogivormi põhi toidukilega. Purusta küpsised (mina kasutasin selleks köögikombaini abi) ning sega sulavõiga, lisa kardemon, vajadusel niisuta massi greibimahlaga (seda saad viljaliha eemaldamisel, vt allpool). Vahusta rõõsk koor. Pehmenda kausis toorjuust ja maitsesta suhkrutega ning vähese soolaga. Lõika greip sektoriteks nii, et kiled ei jääks külge. Selleks lõika vilja alt ja pealt (ehk otstest) tükk ära. Pane greip lõikelauale ning lõika koor ära ja poolita vili. Seejärel saad viljaliha kilede küljest kergelt kätte, kuigi veidike nokitsemist on siiski. Tükelda greibisektorid väiksemaks, lisa juustusegule ja sega ühtlaseks. Leota želatiinilehti väikses kausis külmas vees 5 minutit. Kuumuta piim (rõõsk koor) keemiseni. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta piimas. Lase segul veidi jahtuda ja kalla siis toorjuustu hulka. Viimasena lisa vahukoor. Kalla täidis koogipõhjale ning kata toidukilega ja pista see külmkappi tarretuma vähemalt kolmeks tunniks. Trühvlite valmistamiseks purusta küpsised, sega toorjuust tuhksuhkruga, raputa juurde veidike soola, lisa tükeldatud marmelaaditükid ning sega ühtlaseks massiks. Jäta külmkappi tahenema (hea kui üleöö). Järgmisel päeval vormi pallikesed, veereta neid röstitud mandlilaastudes ning tõsta koogile kaunistuseks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa