Kasutajate retseptid

Kohupiimatäidisega rullbiskviit vaarikate ja banaaniga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: SuslikT
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 5 portsjonit
Keera ahi 225-kraadile (kasutasin alt-pealt küpsetusrežiimi). Valmista ette ka alus, kuhu tõstad valminud biskviidi. Mina kasutasin selleks teist küpsetuspaberit, kuhu puistasin peale tuhksuhkrut, et vältida biskviidi paberi külge kleepumist. Tuhksuhkru asemel võib kasutada ka peensuhkrut või seemneid, vm. Esimesel katsetusel kasutasin peensuhkrut ning see jäi biskviidi külge, mida hiljem oli süües tunda, seega seekord otsustasin puudersuhkru kasuks. Ühtlasi võid teise küpsetuspaberi, mida kasutad vormi katteks, määrida kokku võiga, et olla kindel, et hiljem saad küpsenud taina selle küljest hõlpsalt kätte. Täidise valmistamiseks vahusta rõõsk koor suhkrutega, lisa kohupiim ning sega läbi. Tükelda banaanid, osa neist võid ka purustada, ning lisa kohupiima-vahukoore segule. Puista juurde ka vaarikad, jättes mõned kaunistamiseks. Lase külmkapis maitsestuda. Biskviidi jaoks sega väikses kausis omavahel tärklis ja jahu. Suures kausis mikserda munad tugevaks heledaks vahuks. Minu tegevuskäik selle protseduuri juures on tavaliselt järgmine: löön munad kaussi, lisan noaotsatäie soola ning vahustan veidi. Mõne aja pärast, kui vaht on juba tekkinud, lisan vähehaaval suhkru (vanillsuhkruga segatuna), ise jätkuvalt vahustades. Kui vaht on piisavalt tugev, lisa (suure) lusikaga alt üles segades portsjonhaaval jahu-tärklise segu. Tee seda rahulikult, et tekkinud vahtu mitte lõhkuda. Tõsta segu ahjuplaadi keskele ning aja see laiemat nuga kasutades äärte suunas laiali. Küpseta 5-7 minutit ahju keskmises osas, kuniks pealt on pruunikas-kollane. Seejärel tõsta valminud biskviit ettevalmistatud küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult vormi põhjaks olnud (biskviidi küljes olev) küpsetuspaber ja tõsta see tagasi biskviidile (see aitab vältida biskviidi kuivamist) ning jäta jahtuma (jahtumine toimub suht kiirelt). Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jäta ühe serva (vastaskülg sellest, kust alustad kokkukeeramist) ca 5 cm ulatuses puhtaks, kuna kreem liigub kokkukeeramisel edasi ning vaba ruumi jättes väldid selle üle ääre valgumist. Kaunista vastavalt soovile. Mina sulatasin šokolaadi (hetkel oli käepärast piimašokolaad mandlitetükkidega), kandsin selle biskviidi peale, lisasin keskele ritta vaarikad ja riivisin peale valget šokolaadi. Maitse ja tekstuur on parim on järgmisel päeval, mil maitsed on mõnusalt ühtlustunud ning biskviit kohupiimaga rohkem üheks saanud. Ülimalt lihtne ja niiii mahlane suutäis, mis kadus taldrikult minutitega :)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa