Kasutajate retseptid

Kadri mustika-martsipani kook kohupiimakattega

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Anetu
Kogus: 1 portsjon
Põhi: 1 dl suhkrut 3 dl täistera nisujahu 0,5 tl küpsetuspulbrit 0,5 tl soola 1 muna 100 g võid Põhja tegemiseks sega omavahel suhkur, sool, rukkijahu ja küpsetuspulber, näpi sisse tükkideks hakitud või, lisa muna ja sega kõik ühtlaseks taignaks. Kõige mugavam on tainas kokku segada köögikombainis. Suru taigen (vajadusel kasuta veel paar spl jahu, et taigen sõrmede külge ei jääks) ettevalmistatud (st võitatud ja jahuga ülepuistatud) 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele u 2 cm kõrguselt. Hoia vormi kuni täidise valmimiseni külmas. Täidis 400 g mustikaid 50-100 g martsipani 2 kuhjaga spl tärklist Sega mustikad tärklisega, seejärel riivitud martsipaniga. Martsipani on lihtsam riivida, kui oled seda enne külmas hoidnud. Pane täidis põhjale ja küpseta 180 kraadi juures u 15 minutit. Kate 300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat 100 g hapukoort (+ soovi korral u 50 g koogi pinnale) 2 suurt muna 0,5 dl suhkrut 1 tl vaniljesuhkrut v -ekstrakti Klopi munad suhkruga kergelt lahti ja sega hulka kohupiimapasta, hapukoor ja vaniljesuhkur. Pane koogile ja küpseta 170 kraadi juures u 40-45 minutit. Lase koogil u pool tundi jahtuda ja taheneda ning määri seejärel koogi peale (soovi korral) hapukoort, sest see aitab kohupiimakoogil niiskust hoida ja takistab kohupiimakatte kuivaks muutumist. Lase koogil enne lahti lõikamist täielikult jahtuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa