Kasutajate retseptid

Tõmba mind üles ehk tiramisu. Rabarbriga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: SuslikT
Kogus: 6 portsjonit
Kõigepealt valmista rabarbrikeedis. Selleks puhasta ja koori rabarber (noore rabarbri puhul pole vaja), lõika viiludeks ning keeda suhkru ja võiga pehmeks, lisa ka maitseained. Lase jahtuda. Valmista küpsiste immutamiseks kange kohv. Lisa mõned tilgad mandliessentsi ning jäta jahtuma. Kreemi valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor. Lao alusele esimene kiht küpsiseid (5tk). Alumist kihti mina ei immutaks, soovi korral võib seda teha. Määri peale kolmandik rabarbrikeedisest ja kolmandik kreemist. Järgmiste kihtide küpsised (5 tk) kasta kiirelt kohvisegusse (liiga kaua hoides need õhulised küpsised lähevad liiga pehmeks) ning tõsta need kreemi peale, lisa rabarbrikeedis ja kreem. Korda protseduuri, kuniks materjali jätkub.Viimaseks kihiks peab jääma kreemisegu. Tõsta tort 4-8 tunniks külmkappi. Sõelu valmis tordile (mõru) kakaopulbrit, kaunista vastavalt fantaasiale. Mina kasutasin liblikašablooni ning tuhksuhkrut, samuti mustikaid ja piparmündilehti.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa