Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Tõmba mind üles ehk tiramisu. Rabarbriga

Kasutajate retseptid

Tõmba mind üles ehk tiramisu. Rabarbriga

SuslikT
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
portsjonile
küpsisekiht:
21 tk Savoiardi küpsiseid
immutamiseks:
2,5 dl kanget espresso kohvi
3-4 tilka mandliessentsi
rabarbrikeedis:
2 keskmist vart rabarberit
100 g (rafineerimata) suhkurt
1 sl võid
soovi korral kaneeli, vanillsuhkrut
noaotsatäis soola
kreem:
2 suurt munakollast
0,5 dl peenikest suhkrut
250 g mascarponet toorjuustu
1 dl 35% rõõska koort
0,5 tl vanillisuhkrut
kaunistuseks:
mõru kakaopulbrit
mustikaid
paar piparmündilehte
tuhksuhkrut
šablooni
Kõigepealt valmista rabarbrikeedis. Selleks puhasta ja koori rabarber (noore rabarbri puhul pole vaja), lõika viiludeks ning keeda suhkru ja võiga pehmeks, lisa ka maitseained. Lase jahtuda. Valmista küpsiste immutamiseks kange kohv. Lisa mõned tilgad mandliessentsi ning jäta jahtuma. Kreemi valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor. Lao alusele esimene kiht küpsiseid (5tk). Alumist kihti mina ei immutaks, soovi korral võib seda teha. Määri peale kolmandik rabarbrikeedisest ja kolmandik kreemist. Järgmiste kihtide küpsised (5 tk) kasta kiirelt kohvisegusse (liiga kaua hoides need õhulised küpsised lähevad liiga pehmeks) ning tõsta need kreemi peale, lisa rabarbrikeedis ja kreem. Korda protseduuri, kuniks materjali jätkub.Viimaseks kihiks peab jääma kreemisegu. Tõsta tort 4-8 tunniks külmkappi. Sõelu valmis tordile (mõru) kakaopulbrit, kaunista vastavalt fantaasiale. Mina kasutasin liblikašablooni ning tuhksuhkrut, samuti mustikaid ja piparmündilehti.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke