Kasutajate retseptid

Karjalapirukas (kalittoa)

Keskmine hinne: 3.5 Autor: paatja
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 5 portsjonit
Serveerimiseks valmista. Purusta(peenesta) meresool. Lõika oma maitsejärgi lõheviilud ja hõõru soolaga sisse, raputa peale sidrunipipart ja jäta soolduma 30-40 minutiks. Lahusta vees sool ja siis lisa maitsestamata jogurtit (või hapupiim), sega uuesti läbi. Lisa sõelutud rukki- ja nisujahu ning mudi tainas (umbes 2,5 tassi jahu). Mähi tainas kilesse ja anna &#034puhkust&#034 nii 25-30 minutit. Kartulipuder täidise jaoks. Veenduge, et kartul on ühtlaselt läbikeenud. Kuum kartul kiiresti purustada pudruks ja lisada kuum piim, hapukoor, sool, toores muna ja või. Segada uuesti ühtlaseks massiks. Püree peab olema väga paks. Kuumuta ahi 180-200 kraadini. Puista rukkijahu lauale ja rulli tainas (vorstiks). Näpista tainapäts ja rulli kook paksusega 1-1,5 mm ja läbimõõt 6-7 cm. Iga koogi keskele pane 1,5-2 supilusikatäit putru. Täitmise lõpetanud, keera nurgad üless. Enne küpsetamist määri soolatud hapukoorega ja pane eelsoojendatud ahju 180 kraadi juures - 20-30 min . Kui küpsetis valmis siis määri sulatatid võiga, kata rätikuga ja jäta 30 minutiks. Serveerimiseks valmista. Valmista munavõi. Purusta keedetud munad kahvliga ja sega võiga läbi. NB! soola ei pane. Või koguse määrad ise. Ja nüüd üllata sööjaid: Igale pirukale määri peale munavõid siis aseta peale soolatud lõheviil ja raputa üle hakitud värske tilliga. Hästi sobib koos kerge supi või puljongiga. Head isu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa