Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Marineeritud räimed ämma moodi

Kasutajate retseptid

Marineeritud räimed ämma moodi

paatja
PrindiSoovita sõbrale

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 kg puhastatud räime
1 dl nisujahu
praadimiseks õli
Marinaad:
1 l vett
1 - 2 sibulat
15 tera musta pipart
5 - 6 tera vürtsi
2 - 3 loorberilehte
1,5 - 2 sl 30%-list äädikat
3 tl soola
1 tl suhkrut
NB! Räim ilma soolata ja munata. Räime eelnevalt ei soolata, vaid marinaad teha soolasem, nii jäävad kalad pehmed ja puhastada üli kerge. Kui ei usu, tee prooviks väiksem kogus. Puhasta räimed, pese ja nõruta. Kasta räimed jahusse ning prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Lao praetud kalad kaussi. Koori ja tükelda sibul ja aseta kõik marinaadiained, v.a. äädikas, potti ja keeda umbes 10 minutit. Viimasena lisa äädikas, kuid ära siis enam keeda. Jahuta marinaad ja kalla praetud kaladele. Vala jahtunud marinaad eelnevat praetud räimedele ja jäta vähemalt 4-5 tunniks jahedasse kohta maitsestuma. Võid ka esimesed kalad marinaadist välja õngitseda juba paari tunni pärast. NB! Kui kalad on soojad, siis marinaad peab olema külm - kahte sooja komponenti kokku ei panda. Proovi: Saiaviil, määri peale õhuke kiht võid (munavõid)(küüslauguvõid), aseta peale marineeritud räimed ja veidi värsket tilli. Juurde sobib värske, kuum tee. Kogus: kümnele (jagub ainult viiele)

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool