Kasutajate retseptid

Marineeritud räimed ämma moodi

Keskmine hinne: 3.5 Autor: paatja
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
NB! Räim ilma soolata ja munata. Räime eelnevalt ei soolata, vaid marinaad teha soolasem, nii jäävad kalad pehmed ja puhastada üli kerge. Kui ei usu, tee prooviks väiksem kogus. Puhasta räimed, pese ja nõruta. Kasta räimed jahusse ning prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Lao praetud kalad kaussi. Koori ja tükelda sibul ja aseta kõik marinaadiained, v.a. äädikas, potti ja keeda umbes 10 minutit. Viimasena lisa äädikas, kuid ära siis enam keeda. Jahuta marinaad ja kalla praetud kaladele. Vala jahtunud marinaad eelnevat praetud räimedele ja jäta vähemalt 4-5 tunniks jahedasse kohta maitsestuma. Võid ka esimesed kalad marinaadist välja õngitseda juba paari tunni pärast. NB! Kui kalad on soojad, siis marinaad peab olema külm - kahte sooja komponenti kokku ei panda. Proovi: Saiaviil, määri peale õhuke kiht võid (munavõid)(küüslauguvõid), aseta peale marineeritud räimed ja veidi värsket tilli. Juurde sobib värske, kuum tee. Kogus: kümnele (jagub ainult viiele)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa