Kasutajate retseptid

Isetehtud jogurt

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Redone
Kogus: 1 portsjon
1. Soojendada ahi 50 kraadini. 6 topsi pesta, loputada võimalikult kuuma veega (et neil poleks kõrvalisi pisikuid), lasta, ava allapoole, puhtal köögirätil kuivaks tilkuda. 2. Piim kuumutada aeg-ajalt segades 45 kraadini (kontrolli termomeetriga!!!). 3. Jogurt segada piima sisse, segada korralikult läbi. Valada otsekohe ettevalmistatud purkidesse, keerata kaaned peale. Mässida paksult köögirätikutesse ja asetada ahjurestile (umbes alt teisele restile. Lasta seista ahjus 4 - 6 tundi umbkaudu 50 kraadi juures (ja parem sel ajal mitte käppida), kuni jogurt pakseneb. Ahjuuks avada ja lasta jahtuda toatemperatuurini, Alles siis välja võtta ja lasta veel vähemalt 24 tundi külmkapis rahulikult seista. Kuna see jogurt ei sisalda säilitusaineid, on tema säilivusaeg piiratud: hea oleks mõne päeva jooksul ära süüa. Oluline on, et jogurt, mis võetakse &#034juuretiseks&#034, ja kasutatav piim oleksid ligikaudu sama rasvaprotsendiga. On võimalik kasutada ka spetsiaalset jogurtipulbrit, aga ma ei tea, kas seda Eestis kusagil leidub,
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Iiris 17.veeb 2013 12:04
alot, tänud asjalike soovituste eest!
alot 23.jaan 2013 12:20
Jogurtit olen teinud ilma ahjuta. Kuumutasin 3liitrit maapiima keemiseni ja kui meeldib maitse, siis keeda veel tükk aega, saab rohkem kondenseeritud piima maitsega. Jahutasin 45 C-ni, tunde järgi (kui on liiga külm või kuum, siis ei paksene. Lisasin 0,5l Tere maitsestamata jogurtit, segasin ja kallasin pestud purki tagasi ja kaane peale. Panin purgi pesukorvi:) ja mässisin kõige kättesaadavaga (pesu + mõni kampsun ja jope) kinni ja lasin üle öö seista. Suur purgitäis jahtub aeglasemalt. Olen teinud seda kaua ja ainult paar korda on untsu läinud. Iga maitsestamata jogurt juuretiseks ei sobi. Külmkapis kaane all säilivuse üle ka ei kurda.
1