Kasutajate retseptid

Porgandikook toorjuustuglasuuriga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: SuslikT
Hea mahlane porgandikook mõnusa glasuuriga.
Kogus: 10 portsjonit
Eeltöö põhja valmistamiseks:
Eralda munakollased valgetest. Pese rosinad ja pane kuuma vette likku, enne koogile lisamist nõruta. Pese apelsin soodaga puhtaks, riivi koor ja pressi välja mahl. Jahvata pähklid ja mandlid. Riivi porgandid.

Põhja valmistamiseks vahusta pehme või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munakollased, lisa ka apelsinimahl ja -koor. Sega kuivained omavahel, sh jahvatatud pähklisegu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega kõik kokku ja kalla tainas võiga määritud ning jahuga üle puistatud 18 cm läbimõõduga koogivormi.

Küpseta 180 kraadi juures umbes 55 min (küpsust saad kontrollida koogi keskele torgatud puust tikuga). Lase koogil vormis pisut seista, siis tõsta restile jahtuma.

Lõika jahtunud kook pooleks, määri alumisele kihile hapukooresegu. Lase sel taheneda, seejärel tõsta peale teine koogikiht.

Sega katteained omavahel ning määri kreem jahtunud koogile. Kaunista.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa