Kasutajate retseptid

Tiigrikook

Keskmine hinne: 3.35 Autor: Karin
Ammusest ajast tuntud lihtsalt valmistatav kook. Margariini sisaldus tundub ehk suur olevat, kuid kook tuleb väga maitseb ja õhuline! Kogus 18 kuni 20 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min

40 min ettevalmistus + 1h ahjus

1. Hõõru margariin ja suhkur vahuliseks. Lisa ükshaaval munad, tugevasti vahustades.
2. Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga. Lisa see vahustatud munadele ja margariinile ning sega ühtlaseks.
3. Võta kolmandik tainast väiksemasse kaussi ning sega sinna kakaopulber ja koor.
4. Määri küpsetusvorm (struudlikujuline) margariiniga ja puista üle riivsaiaga. Pane vormi algul esimene pool valgest tainast ja silu tasaseks. Ilusa triibu saamiseks suru kahvliga taigna keskele vormikujuline süvend. Sinna säti kakaoga segatud tainas ja tõmba koogist ilusate triipude saamiseks korra ka kahvliga läbi. Kõige peale tõtsa teine pool valgest tainast.
5. Pane vorm 175 kraadisesse ahju ja küpseta umbes tund aega. Lase veidi jahtuda ja kummuta serveerimisvaagnale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tiiger 23.okt 2014 15:08
nii ahvatlev näeb välja!!!:)
Siiri Kirikal 20.jaan 2014 14:43
Kasutaja Karin on ilmselt tahtnud öelda "keeksivorm" ning triibu saamist kirjeldanud siis ka omamoodi. Eks see veidi teistsugune on, aga saab aru küll st valgesse tainasse tuleb teha väike süvend, pruun sinna sisse valada ja siis kahvliga tainad omavahel veidi läbi segada ehk "triibutada".
Mima 20.jaan 2014 13:49
Määri küpsetusvorm (struudlikujuli-
ne)... No mida, see ju keeksivorm ja tegemist marmor-ehk tiigrikeeksiga. Aga struudlikujuline vorm, see on ikka tõsine tase. lisaks veel: Ilusa triibu saamiseks suru kahvliga taigna keskele vormikujuline süvend. Sinna säti kakaoga segatud tainas.. Mis vormi kujuline see süvend olema peab? Ja kuidas keeksitaigent sättida?
metsaline 12.sept 2013 16:36
puudub pilt ja kuhu tuleb panna teine pool valgest taignast ja millal.
1