Kasutajate retseptid

Kuulus rootsi kringel

Keskmine hinne: 3.54 Autor: Redone
Vanu kokaraamatuid lapates leidsime sealt vahelt käsitsi kirjutatud lehekesel retsepti, millel - ennäe, ennäe - meite pere kuulus rootsi kringel, millega nõuka ajal sai kogu suguvõsa ära võlutud. Tegime järgi - kuramuse hea sai. Endiselt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Margariin vahustada 2 spl suhkruga, lisada jahu. Pärm vedeldada 1 spl suhkruga, lisada soojendatud piim, vahustatud, munad ja sool. Margariini ja jahu segule lisada vedelik, segada taigen. Lasta soojas kerkida 25 min.

Täidiseks vahusta või suhkruga ja lisa maitseained. (Me muidugi ei võtnud võid õigel ajal kapist välja, nii et vahustamisest ei saanud asja, lihtsalt sulatasime või ja segasime suhkru manu.)

Jagada taigen 3 osaks, rullida need laiali, panna peale täidis, keerata rulli ja teha palmik. Lasta kerkida 20 min.

Küpsetada 180 juures (ringleva õhuga pakuks et 160, muidu kipub kõrbema; me panime algul retsepti järgi 180, aga juba 10 minutiga läks pruuniks, siis keerasime tule vähemaks ja panime pärgamendi peale, nii igaks juhuks) 30-40 min või kuni on küps (meil piisas 35 min, oli küll suht jäme, aga küpses ikka ilusti läbi).

Soovi korral kaunistada sulatatud šokolaadi ja mandlilaastudega. Või tuhksuhkruga. Aja jooksul on ka kaunistamata kringlid ilusti ära söödud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Redone 30.nov 2014 20:30
Ah jah, ja jagada 3 osaks on muidugi ilmatuma uhke ja kringel saab üüratult jäme, aga ma tegin täna 2 osast, keerasin need spiraali ja selline asi meeldis mulle palju rohkem.
Redone 30.nov 2014 20:27
Mu oma kommentaarid teisel katsel: L-suuruses munadega vist sai seda vedelat kraami kokku nii palju, et tuli jahu panna rohkem. Järgmine kord üritan täidise teha ikka vahustades, sest sulavõid ei saanud küll 200 grammi sinna rullitud tainajuppide vahele keerata, kõik tuli vahelt välja ja pärast jäi krendlikene selline kuivavõitu. Nii et sisu võiks teha ehk ka 100-150 g võiga. Esimeses kergituses 25 min jäi väheks, kerkis mul umbes 40-45 min, see oli ok.
moor 16.märts 2014 12:40
Olen seda kringlit teinud eluaeg, esimest korda loen, et retsept on Rootsi päritolu. Parim kringel, kuid lisaksin mõned nipid.Täidises kasutan tuhksuhkrut sulatatud võis on seda hea kreemjaks hõõruda. Mina küpsetan seda palmikut saiavormis. tavaliselt saan 2 saia, suure ja väikese, sest palmik ei mahu ühte vormi ära. Tulemuseks on kandiline suur sai ja väike , mille kohe esimesel päeval ära maiustame. retsepti sain väga ammu kunagiselt naabrinaiselt. Mina nimetan seda pidusaiaks ja see on meie peres jõulu- ja lihavõttepühade ajal alati laual. Kui lihavõtteks teen, sii panen piima asemel sisse pashast nõrutatud maitseaineterohke vedeliku.
küllibella 19.veeb 2014 11:20
see vist minu vana.hea rootsi kringel...
1