Kasutajate retseptid

Nisutortilja

Keskmine hinne: 3.5 Autor: mezzo
Antud kogusest saab 8 tortiljat.
1. Sega sool ja jahu kausis, lisa tükikesteks lõigatud margariin. Näpi ja hõõru aineid sõrmedega, kuni tekib ühtlaselt teraline segu. Kalla vähehaaval juurde kuum, peaaegu keev vesi ja sega ained lusikaga pehmeks taignaks. Töötle segu kas võimsa mikseri taignakonksudega või köögikombainis; soovi korral aga sõtku kätega jahuga üleriputatud laual, kuni taigen on tihke ja lööb käte või kausi küljest lahti. Jaga taigen 8 osaks ja vormi iga osa palliks. Rulli iga pall jahuga üleriputatud laual umbes 20 cm suuruseks õhukeseks kettaks. Vajaduse korral korrigeeri kuju noa ja sobiva suurusega taldriku abil. Lao kettad taldrikule, pannes iga ketta alla tüki küpsetuspaberit, mille abil on kooke hõlbus pannile toimetada.

2. Küpseta iga ketta alumist poolt 20–30 sekundit ehk kuni pealmine külg hakkab mulle ajama, seejärel keera kiiresti ringi, küpseta alumist poolt 10 sekundit ning tõsta laia pannilabidaga otsekohe pannilt ära. (Teflonpanni puhul pane kohe ka pannile järgmine ketas, et pann ei kahjustuks!) Pea eeltoodud aegdaest täpselt kinni, sest üleküpsemisel muutuvad tortiljad kuivaks, kõvaks ja rabedaks. Tõsta koogid jahtuma rätikuga kaetud jahutusrestile ja kata pealt teise rätikuga. Külmkapis kuni 3 päeva pikkuseks säilitamiseks aseta jahtunud tortillade vahele küpsetuspaberitükikesed, pane pakk kilekotti ja sule see tihedalt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 21.jaan 2014 09:00
Tortiljasid küpseta ilma rasvaineta.
Mari87 20.jaan 2014 20:01
Kas neid tuleb pannil õliga küpsetada või ilma?
1