Kasutajate retseptid

Kõrvitsa-šokolaadikook kohviglasuuriga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: veinivaht
Üks äärmiselt tummine ja mahlane šokolaadikook, mis sai tegelikult alguse kohvist. Seda kooki mitmeid kordi valmistades soovitan kindllasti järgida kõrvitsa kogust, sest liialt palju kõrvitsat tekitab koogile vale tekstuuri.
Niisiis piisab, kui võtate vaid ühe 200 grammise koorimata kõrvitsasektori, sest siinkohal ei ole eesmärk tekitada koogile kõrvitsa maitset, vaid hoopis täiustada koogi tekstuuri. Ise valmistasin sellele koogile peale veel glasuuri, mis kooki veelgi paremini niisutada aitas. Küll aga mainisid mõned väiksemad sööjad, et neile meeldis kook ilma glasuurita.

1. Vahusta munad suhkruga vahule. Sulata šokolaaditükid ja või vesivannil ning lisa munavahule. Sega kuivained omavahel kokku ning lisa kergelt segades munavahule.

2. Lõpuks lisa kohv ja peene riivipoolega riivitud kõrvits. Sega võimalikult vähe (aga nii, et kõik ilusti seguneks) ning vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (25x17cm). Küpseta 175 kraadi juures 30-35 minutit.

3. Sega glasuuri ained omavahel ning määri juba jahtunud koogile kõige peale.


NB! Selleks, et kook õnnestuks, sega tainast pigem vähem kui rohkem.

Retsepti autor: Ragne Värk
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
veinivaht 13.dets 2014 18:40
suhkrut panin 2 dl ja oli paras.
1