Kasutajate retseptid

Rabarberikook

Keskmine hinne: 3.47 Autor: Liivii
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Põhja jaoks valmista muretainas või võta seda pool pakki valmis kujul, sulata pehmeks, vajuta kätega vormi põhja, toksi kahvliga auguliseks ja pane ahju küpsema, kuni see on kuldpruun. Seejärel vala peale eelnevalt suhkrus hoitud rabarberid ja kuumuta veel ahjus u 15 min (125 kraadi).


2. Sega vahekihi jaoks omavahel munakollased, hapukoort, suhkrut ja kartulitärklis. Vala see eelnevalt ahjust võetud rabarberitega koogile peale ja tõsta uuesti ahju. Passi peale, kuini kook on kuldpruun. Siis võta välja ja vala peale kate, mille oled valmis teinud, kui vahekiht ahjus küpseb. Ära enne katet tee, sest munavalge ei taha soojas kaua kohev püsida.

3. Katte jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks nii, et anuma ümberkeeramisel ei voola see välja. Pane kate koogile peale ja uuesti ahju umbes 10 minutiks... Valge katte suuremad tipud peavad olema pruunikad ja kate pealt kohev jääma. ÄRA LAHKU AHJU JUUREST!! Küpseta umbes 220 kraadi juures.


SOOVITUS!
Kui ei viitsi muretainast poest tuua siis tee põhi ise, selleks sõtku omavahel tainaks kokku 5 muna, 5 spl jahu, 5 spl suhkrut.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa