Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Purustatud maks hummusega

Kasutajate retseptid

Purustatud maks hummusega

Zeus
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Zeus
Roog Aškenaaži juutidelt.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Kanamaks
3 tk Mugulsibul
4 tk Muna
50 ml Oliivõli
0.5 g Petersell
Sool
Pipar
HUMMUS
200 g Kikerhernes leotatud
1 sl Tahini
2 tk Küüslaugu küüs
0.25 tl Vürtsiköömen javatatud
1 spl Sidrunimahl (värske)
Cayenne pipar
Sool
Pipar
MAKSA VALMISTAMINE
1. Prae eraldi sibulad klaasjaks ja maks pruuniks. Maks peaks seest roosaks jääma.
2. Keeda munad kõvaks, haki munad ja punt peterselli.
3. Haki köögikombainis maks, lisa hakitud sibulad, muna ja petersell.
4. Maitsesta ja sega läbi. Pane külma jahtuma.

HUMMUS
1. Kasuta leotatud kikerherneid. Pane kõik komponendid blenderisse ja mikserda ühtlaseks massiks. Serveeri hummuse, oliivi ja petersellilehega. Parim koos haala või matsaga.


HEA TEADA!
Haala on juudi köögis põimikleib ehk sai.
Matsa on hapendamata leib, mis on juudi kultuuris tähtsal kohal.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes