Kasutajate retseptid

Punane kapsas veini ja õuntega a'la München

Keskmine hinne: 3.5 Autor: allie
Hapukapsad on klassikaline jõulusöök, alati maitsev ning kohustuslik roog laual. Saksamaa toidutraditsioonide hulka kuulub lisaks veel üks mõnus verisoon kapsast - punane peakapsas õunte ja punase veiniga. 
Valmistusaeg: üle 60 min

Kapsa keetmine võtab u 4h

Punane vein, õun, hanerasv, äädikas, moos, maitseained - need kõik, olles suures potis koos kuni 4 tundi podisenud, annavad kapsale nii täiusliku, veidi magusa ja aromaatse maitse, et võib seda jäädagi juurde tõstma. Kusjuures ta ei peagi olema kindlasti jõulusöök, sobib igal ajal pearoa kõrvale pakkuda. Siin on üks retsept, mis on pärit Münchenist, nii nagu kohalikud seda seal teevad.

1. Viiluta kapsas (ilma kõva siseosata) ja õun peeneks.

2. Pane hanerasv ja või potti, lisa kapsas ning õunad. Kuumuta kõrgel kuumusel, kuni poti sisu juba podiseb. Siis lisa lihapuljong ning mõne hetke pärast ka pool veinist ja äädikast. Lisa sool ja suhkur ning sega hästi läbi. Seejärel lisa nelk, kaneel ja punasesõstra želee. Purusta kadakamarjad õrnalt katki ja lisa segule.

3. Kui kõik keeb tugevalt, keera kuumus keskmisele tasemele, aga mitte liiga väikseks, sest vedelik peab keemise ajal vähemaks aurustuma. Vajaduselt saad vastavalt allesjäänud vedeliku kogusele hiljem temperatuuri reguleerida.
Kui olemasolev vedelik on ära keenud (aga vaata, et kapsas kõrbema ei hakkaks), lisa ülejäänud vein ja äädikas. Jätka madalal tulel keetmist samal ajal pidevalt segades. Kui kapsas ei ole piisavalt magus, lisa veidi punasesõstra želeed, kui see ei ole piisavalt hapu, lisa veidi äädikat jne.

4. Kapsas tuleb eriti hea, kui teed selle üks päev varem valmis juba. Kogu keetmine võib aega võtta kuni 4 tundi või siis veidi rohkem või vähem, vastavalt valitud kuumusele ja kapsa kogusele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa