Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Õunakrõbedik

Suurbritannias ja Põhja-Ameerikas populaarne "crumble" on imelihtne magustoit. Õunte asemel võib kasutada ka pirne või muid puuvilju, lisada võib rosinaid, mandleid jms. Soovi korral võib õunaviilud enne vormi panemist vähese võiga läbi praadida, siis jääb "crumble" mahlasem.

40-60 min

Retsept
portsjonile
KOOSTISOSAD
600 g hapukaid õunu (nt. Antonovka
25 g seemneteta rosinaid
25 g suhkrut
kaneeli
Purukate:
100 g nisujahu
50 g kaerahelbeid või rukkihelbeid või speltahelbeid
100 g külma võid
50 g demerara pruuni suhkrut
Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad viiludeks või väiksemateks tükkideks. Sega kausis õunad, rosinad, suhkur ja kaneel. Tõsta umbes 24 cm läbimõõduga ahjuvormi või 4-6 portsjonvormi sisse.

Sega kausis jahu, helbed ja suhkur, haki juurde külm või. Puista purukate õuntele.

Küpseta magustoitu 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni õunad on pehmed, purukate aga kuldne ja krõbe. Serveeri kaneelise toorjuustukreemi, vanillikastme või jäätisega.

Retsept pärit: http://www.nami-nami.ee/retsept/301/ounakrobedik

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga