Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kasutajate retseptid

Gluteenivaba tatrajahuga šokolaadikeeks

Kasutajate retseptid

Gluteenivaba tatrajahuga šokolaadikeeks

Eilish
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Merle Schneider

20-40 min

Retsept
100 g tume šokolaad
115 g või
4 tk muna
55 g pruun suhkur
1 spl küpsetuspulber
80 g maitsestamata jogurt
1 tl vanillisuhkur
0.5 tl sool
100 g tatrajahu
1 spl kookosjahu
GLASUUR
valge šokolaad
maitsestamata toorjuust
laimimahl
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata veevannil šokolaad ja või, kuni need on omavahel segunenud kreemjaks massiks. Lase jahtuda. Eralda munavalged munakollastest. Sega munakollased poole suhkru, jogurti  ja soolaga. Lisa segule šokolaadumass ja tatrajahu. Ühenda need omavahel. Vahusta munavalged,lisa lõpupoole pool suhkrust  ja vahusta kõvaks vahuks. Sega taina hulka puuviljad ja pähklid ning munavalgevaht. Küpseta ahjus 30 minutit. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja seejärel eralda vormist. Võib peale niristada ka glasuuri. Glasuuri jaoks kuumuta pliidil kuni segu paksenemiseni ning vala keeksile.


HEA TEADA!
Täidiseks võib katsetada erinevaid puuvilju ja pähkleid. Mina tegin selle keeksi, lisades ühe tükeldatud avokaado, peotäie kreeka pähkleid ja jõhvikaid ning granaatõuna seemneid.


Retsept on saadud siit: http://naine24.postimees.ee/v2/3393587/retsepti-
voistlus-gluteenivaba-tatrajahuga-sokolaadikeeks

KOMMENTAARID

Eilish 08.nov 2016 11:37
Kuna ise olen ka hetkel laktoosivaba, siis või asemel panin oliiviõli ja jogurti asemel kookoskoort. Sai ka väga hea. :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes