Kasutajate retseptid

Gluteenivaba tatrajahuga šokolaadikeeks

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eilish
Valmistusaeg: 20-40 min
Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata veevannil šokolaad ja või, kuni need on omavahel segunenud kreemjaks massiks. Lase jahtuda. Eralda munavalged munakollastest. Sega munakollased poole suhkru, jogurti  ja soolaga. Lisa segule šokolaadumass ja tatrajahu. Ühenda need omavahel. Vahusta munavalged,lisa lõpupoole pool suhkrust  ja vahusta kõvaks vahuks. Sega taina hulka puuviljad ja pähklid ning munavalgevaht. Küpseta ahjus 30 minutit. Lase vormis 10 minutit jahtuda ja seejärel eralda vormist. Võib peale niristada ka glasuuri. Glasuuri jaoks kuumuta pliidil kuni segu paksenemiseni ning vala keeksile.


HEA TEADA!
Täidiseks võib katsetada erinevaid puuvilju ja pähkleid. Mina tegin selle keeksi, lisades ühe tükeldatud avokaado, peotäie kreeka pähkleid ja jõhvikaid ning granaatõuna seemneid.


Retsept on saadud siit: http://naine24.postimees.ee/v2/3393587/retsepti-
voistlus-gluteenivaba-tatrajahuga-sokolaadikeeks
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eilish 08.nov 2016 11:37
Kuna ise olen ka hetkel laktoosivaba, siis või asemel panin oliiviõli ja jogurti asemel kookoskoort. Sai ka väga hea. :)
1