Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tervele perele

Tervislik rukkihelbepuder

Tervele perele

Tervislik rukkihelbepuder

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Siinse retsepti järgi saad valmistada putru ka teiste tervislike kiudainerikaste jämedate helvestega, näiteks spelta- või täisterakaerahelvestega. Tulemus on veelgi parem, kui lisad kuivatatud musti ploome või rosinaid.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
4 dl Rukkihelbed
1 l Vesi
1 tl Sool
Või
Suhkur (soovi korral)
Kuivatataud ploomid või rosinad (soovi korral)
Kuumuta vesi keemiseni. Lisa helbed ja sool ning soovi korral ka kuivatatud rosinad või tükeldatud ploomid. Hauta tasasel tulel 10 minutit, aeg-ajalt segades. Kui puder on valmis, sega hulka või ja soovi korral ka suhkur. Serveeri kohe. Kes tahab, võib või ka pudru hulka segamata jätta ja rooga võisilmaga serveerida.

KOMMENTAARID

Kaija 28.märts 2012 08:19
Tegin. Panin nii musti poloome kui ka natuke suhkrut. Või segasin sisse ja pärast panin pudrusilmaks ka. Mulle väga maitses, kohe VÄGA. Mees on hästi konservatiivse maitsega ja sõi ära, aga talle vist enam ei tasu keeta :) Ma arvan, et siia sobiks lisada purustatud sarapuupähkleid. Järgmisel korral katsetan.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana