Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tervele perele

Ahjukana ürdivõi ja köögiviljadega

Tervele perele

Ahjukana ürdivõi ja köögiviljadega

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ürdivõi ja aprikoosidega täidetud ahjukana maitseb tervele perele ning valmib kerge vaevaga. Laota maitsestatud köögiviljad kana ümber, nii saavad need valmis lihaga samal ajal.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Kana
1 tl Sool
2 küünt Küüslauk
15 tk Aprikoos (kuivatatud)
ÜRDIVÕI
3 sl Või (toasoe)
1 dl Petersell (hakitud)
2 küünt Küüslauk (purustatud)
KÖÖGIVILJASEGU
Paprika ja
Porgand ja
1 kg Punane sibul ja muud
5 küünt Küüslauk
10 oksa Tüümian
2 sl Oliiviõli
1 tl Sool
Must pipar
Sega kokku ürdivõi ained. Hõõru kana soola ja pressitud küüslauguga sisse, tõsta õliga määritud ahjuvormi. Täida kana aprikooside ja ürdivõiga. Küpseta ahju allosas 175° juures 15 minutit. Tükelda köögiviljad, sega soola, pipra, õli, purustatud küüslaugu ja tüümianioksakestega. Laota viljad ahjuvormi ümber kana ning küpseta ahjus 1,5 tundi ehk kuni need on krõbedad. Ära unusta aeg-ajalt köögivilju segada!

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga