Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tervele perele

Veiselihapallid punapeedisalatiga

Tervele perele

Veiselihapallid punapeedisalatiga

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihapallid on paljude lasteperede argised lemmikud. Need maitsevad hästi ja valmivad kiirelt. Kõrvale sobib hästi mõnusalt krõmps ja mädarõikane peedisalat.

20-40 min

Retsept
portsjonile
500 g Veisehakkliha
1 tk Sibul
0.5 dl Riivsai
1 dl Piim
1 tk Muna
0.5 tl Tüümian
1.5 tl Sool
1 tl Must pipar
Või (praadimiseks)
Õli (praadimiseks)
SALAT
500 g Peet (keedetud)
1 tk Õun (hapu sort, suur)
1 tk Punane sibul (väike)
2 tk Marineeritud kurk
1 dl Hapukoor
1 dl Majonees
0.5 tl Sool
2 tl Mädarõigas (marineeritud, riivitud, hoidis)
Hakklihapallide valmistamiseks koori ja riivi sibul. Sega riivsai piima ja munaga, lisa hakkliha,
sibul, tüümian, sool ja pipar ning sega ühtlaseks tainaks. Vormi sellest külma vette kastetud
näppude vahel väiksed pallid ja pruunista pannil võis. Vähenda kuumust ja järelküpseta
kaane all 10 minutit. Samal ajal valmista peedisalat: lõika köögiviljad väikesteks kuubikuteks,
sega hapukoore-majoneesiseguga ning maitsesta soola ja mädarõikaga. Serveeri
lihapalle salati ja muu meelepärase lisandiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes