Kodukokk 2006

Kodukokk 2006 võistluse parimad retseptid koos kommentaaridega
Aastaks 2006. on kodukoka valimised mööda saanud.
Oli kõike – palju huvitavaid retsepte ja ideid, hulgaliselt osavõtjaid ning mõnusat kaasaelamist, kuid oli ka teistsuguseid emotsioone ja tundeid. Toidutare žürii valmis välja esmalt 6 parimat, mis anti hinnata auväärt komisjonile, mis koosnes oma ala asjatundjatest ning toiduga igapäevaselt tegelevatest inimestest.
1. Anne Kersna, Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakooli juhtivõpetaja, toiduekspert, žürii esinaine
2. Sirje Potisepp, Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja
3. Lia Virkus, Ajakirja „Pere ja Kodu“ köögitoimetaja
4. Merle Laidro, Kodukokk 2005
5. Tea Raidsalu, Postimehe toidu- ja terviselisa toimetaja.
6. Tiina Trolla, Naistelehe köögitoimetaja

Roogasid hinnati 4 erineva kriteeriumi järgi, 10-palli süsteemis:
• tehnoloogia õigsus,
• retsepti lahtikirjutamine, arusaadavus,
• komponentide ja maitsete kokkusobivus,
• välimus foto järgi.
Finaali pääsesid võistlustööd, kus oli kinni peetud Toidutare poolt antud reeglitest ning olid oma olemuselt millegipoolest teistest huvitavamad.
Pingerida koos kommentaaridega on selline:
I koht
37 punkti
Munalehed risotto täidisega, lisandiks juustukaste
  • Idee on huvitav, originaalne ja uudne ning serveerimine apetiitne.
  • Selgelt ja arusaadavalt lahti kirjutatud retsept. Maitsestus mitmekülgne.
  • Soovitav õli kogust vähendada.
II koht
35 punkti
 
Porrune kana-mangokaste riisiga
  • Tore kodune toit, pisut uhkemas kuues.
  • Võib-olla oleks kurkumi asemel värvimiseks kasutanud paprikat, aga see on maitse asi. Samas võiks karrit ja kurkumit õlis enne kuumutada, mitte lisada lõpus.
  • Ära kasutatud porrulaugu roheline osa.
III koht
34 punkti
 
Seened broileritaskus
  • Natukene pidulikum kodune toit, samas lihtne.
  • Maitse, välimus ja lõhn on tasakaalus.
  • Serveerimine huvitav ja omanäoline
  • Soola ja pipraga fileede maitsestamine enne praadimist!
  • Liiga kaua küpsetatud, saab kasutada ka muid tehnoloogiaid, et säiliks broileri mahlasus.
33 punkti
 
Paneeritud kanarull mango täidisega
  • Üldmulje hea, kuid kui järgi hakata tegema, siis osad kohad on liiga napisõnaliselt lahti kirjutatud. Algajal tekiks hulgaliselt küsimusi ja peamurdmist.
  • Värske mango tükid soovitatav pannil kergelt läbi kuumutada.
  • Tehnoloogia kohati segane.
  • Toidul puudub värskus.
32 punkti
 
Kartuli-juustupüree pilved mangokastmega
  • Üldmulje koduselt maitsev ja lihtne.
  • Liiga jahune toit.
  • Tehnoloogia osati segane.
  • Värvi juurde.
  • Maitserohelist oleks võinud olla.
30 punkti
 
Mango-tšillikana indiapärase riisiga
  • Hästi lihtne. Soojendav roog talve õhtusse.
  • Alguses tundus huvitav, kuid süvenedes oli üksjagu apsakaid sees.
  • Pisut napisõnaline, päris tegemisest liiga üle libisetud.
  • Kuna soolast pole üldse retseptis juttu, siis tundub pisut läägena.
  • Riisi võiks maitsestada.
  • Vormistusega võiks mängida, garneeringuna kasutada rohelist.

Täname kõiki osavõtjaid.
Võitjatega võetakse ühendust.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa