Uudiskiri Instagram Facebook
 
Ülle K: heeringas ja lammas ühes roas

Ülle K: heeringas ja lammas ühes roas
Kõik sai alguse sellest, kui otsustasin kandideerida saatesse "Milline Maitse". Otsiti huvitavaid ja omapäraseid retsepte.  No mis saaks veel omapärasem olla, kui ühes retseptis on koos lammasja heeringas. Retsepti sain oma vanaema ühest hästi vanast raamatust. 

Urve T: Kuidas ise kohupiima teha

Urve T: Kuidas ise kohupiima teha
Oma koolieelsest lapsepõlvest mäletan üht vanaema Helmi tehtud magustoitu ning imetlen siiani, kui palju tööd ja vaeva meie emad ja vanaemad igapäevases elus tundsid ning kui puhast ja rikkumata toitu me sõime. Ei mingeid E-sid ega säilitusaineid- kõik puhas…

Siret: Maitse, mis pühkis häbi ja mure

Siret: Maitse, mis pühkis häbi ja mure
Minu lugu pärineb umbes kuue aasta tagusest ajast, kui töötasin ühes mainekas restoranis ettekandjana. 

Ülle K: Laiskus on kasulik!

Ülle K: Laiskus on kasulik!
Laiskus ei ole kunagi hea, aga vahel võib see oma elu lihtsamaks tegemise nimel päris kasulikus osutuda. Oleme mehega väga suured kalamehed. Ühed lemmikud on ahvenad. Oleme neid fileerinud aastate jooksul vi…

Urve K: Aardeid armsa ema retseptivihikust

Urve K: Aardeid armsa ema retseptivihikust
Saadan Teile lihtsalt oma armsa ema retseptivihikust mõned kukeseeneretseptid. Olen neid roogasid katsetanud ka ise ja soovitan teilegi!

Ere: Kihva läinud kringlid ja parim purukook

Ere: Kihva läinud kringlid ja parim purukook
Kange küpsetushuviline olin juba lapseeast peale. Alati ninapidi juures ja aitamas. Omal käel uurisin hoolega ka kokaraamatuid. Ühel päeval (olin kindlasti vanem kui kümme aastat) võtsin iseseisvalt ette vesikr…

Vanemad

Ülle N: Sprite´iga mustikamuffinid ning peekoni-vahtrasiirupi võileib!

Ülle N: Sprite´iga mustikamuffinid ning peekoni-vahtrasiirupi võileib!
Tütar käis oma sõpradel USAs külas, oli huvitav reis. Sõideti järve äärde ning otsustati, et tehakse hommikuks mustikatega muffineid. Miks mitte!


(17.08.2018)

Urve T: Magustoit, mis valmis peale pidu jääkidest.

Urve T: Magustoit, mis valmis peale pidu jääkidest.
Jõuluaeg on ikka selline aeg, kus saab igasugu head ja paremat vaaritatud ja söödud. Siis ühel hetkel on jõulud läbi ning külmkapis tiba seda ja teist järel ning ei oskagi kohe midagi nende jääkidega…


(17.08.2018)

Urve: Ah et ei söö subprodukte?

Urve: Ah et ei söö subprodukte?
Saadan ka siia konkursile retsepti, millega osalesin EV 100 retseptivõistluse konkursil Toiduakadeemias ja mis pääses "Tänapäevane eesti köök" raamatusse. Kanapugu-toorjuustupallid retsept sündis tahtmisest teha oma mehele natuke nalja. Tem…


(10.08.2018)

Jüri: Televiisorisse viinud retseptikatsetus

Jüri: Televiisorisse viinud retseptikatsetus
Toidutegemine on selline põnev tegevus,mille käigus juhtub nii mõndagi. Naljakamad lood on ikka klassikalised, kus kiiruga on kogemata maitseained segi aetud. Risottosse on karri asemel muskaatpähklit pandud, praemunale pipra asemel kaneeli…


(10.08.2018)

Alla: Köögikuninganna varamust

Alla: Köögikuninganna varamust
Kuigi meie söögilaud oli sageli tagasihoidlik, oli ema tõeline köögi kuninganna. Isegi kartuli-tangupudrust praetud peki-sibula silmaga valmis hõrk roog. Ta lihtsalt oskas valmistada niiii hästi. Mällu on jäänud neist rohkem kui üks: Hapuob…


(10.08.2018)

Maarika: Soomlased pahviks löönud kaste

Maarika: Soomlased pahviks löönud kaste
90ndate alguses sai Soome peretuttavatel pikemalt külas oldud. Kõik oli nii uus ja huvitav. Millised toidud - telli või öösel pitsat, hamburgerit jne. Nemad ise olid ka pigem valmistoidu-inimesed, nii et pikapeale kujunes kuidagi nii, et mi…


(10.08.2018)

12