Lihatoidud

Sealiha-nuudliroog

Keskmine hinne: 3.56 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Tai köögist pärit sealiha-nuudliroog saab eksootilise maitse ja teravuse punasest karripastast.
Kogus: 4 portsjonit
Murra nuudlid väiksemateks tükkideks ja vala peale soolaga maitsestatud keev vesi. Lase seista 5 minutit ja kurna. Haki sibul, küüslauguküüned ja seemnetest puhastatud tšillikaunad. Lõika liha ribadeks ja porgand tuletikusarnasteks ribadeks. Kuumuta wokis või paksupõhjalises potis õli. Lisa sibul, küüslauk, tšilli ja punase karri pasta. Kuumuta paar minutit ja lisa liha kahes jaos. Lisa porgand, kalakaste, sojakaste ja suhkur. Sega juurde nuudlid. Puista üle hakitud rohelise sibula ja koriandriga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tiina 08.jaan 2015 18:53
Panin karri pastat ainult 1tl täie ja pool tšilli kauna aga süüa ikka suht võimatu:( Kahju, kuna maitse on iseenesest väga hea.... järgmine kord ma prooviks veerandi tšilli kauna ja veerandi tl karripastaga, äkki siis ikka saaks seda süüa. Lihtsalt liiga vürtsikas minu jaoks.
vmustankin 21.apr 2013 13:35
Mul oli mingi muu piprapoest ostetud terav pasta ja lihaks oli loomaliha, munanuudlite asemel keedetud spagett ning fariinisuhkru asemel läks sisse keedetud kondentspiim. Väga mõnus piprane roog sai. Kõigile maitses.
Gleissy 24.okt 2012 00:34
Ma kasutasin kiirnuudleid. Sobivad fantastiliselt! ;)
M. 01.aug 2012 20:59
Meile meeldis, kasutasin munanuudlite asemel riisinuudleid. Nämma :)
Algaja 10.apr 2012 16:16
Tegin ka ja väga hea tuli välja. 3SPL karrikastet on ikka väga palju. Panin 3tl ja oli juba piisavalt vürtsine.Muidu supper hea.:)
Kokkaja 29.jaan 2012 14:26
Lähtudes siinsetest hoiatustest panin 3spl karripasta asemel 1spl. Ja ausalt - minule teravusest täiesti piisas. Ma veel mõtlesin, et kui oleks rohkem pannud, poleks toit mulle enam sugugi maitsenud. Nii et soovitan karripastaga väga ettevaatlik olla.
spagett 08.jaan 2012 23:43
lisan veel, et parim asendus spagettidega oleks, kui kasutad linguini't või fettucini't. Tavaline "ümmargune" spagett on niiöelda paindumatu ja eraldub toidust. Sellega ei taha ma öelda, et munanuudlite asendus ongi spagett, vaid seda, et kui keegi tahab proovida retsepti, aga munanuudleid pole, siis on võimalik seda retsepti katsetada ka spagettidega.
spagett 08.jaan 2012 23:30
gerda, võid küll. tulemus on küll teine, aga olen ise ka proovinud vahel spagettidega ja pole toidul siis ka midagi häda olnud. :) spagetid murra kindlasti pooleks, muidu eralduvad spagetid liialt muust toidust.
gerda002 08.jaan 2012 23:09
Kas munanuudlite asemel spagette ei võiks kasutada? :)
kaseke 25.dets 2011 16:36
Super hea kukkus välja aga jah, kes on vähem vürtsikate toitude austaja- hoidke karripastaga tagasi. Ise kasutasin rohelise sibula asemel porrut ja järgmine kord lisan seeni ja veidi rohkem sojakastet. Aga igal juhul-proovige ja te ei kahetse
kadi 07.juuni 2011 17:15
Arvan, et seal 3 spl karripastat asemel peaks olema 3 tl. Ma panin 3 tl täit kuhjaga, tuli normaalselt vürtsikas, võttis kohati suu lahti ikka :). Panin juurde ka paprika ning porru. Ja liha pannakse kahes jaos seepärast, et liha ei läheks hauduma vaid hakkaks kohe küpsema. Kui panna korraga kõik liha, siis võib liha jääda hauduma ja ei anna õiget efekti.
matsuleena 22.märts 2011 19:33
ei ole midagi nii ebareaalne see, tuleb lihtsalt väga väiksel kuumus hoida. minut-paar maitsestuda lasta. siis lisada liha ja kui see väikesel kuumusel praeb, pole mingi probleem neid kahes osas lisada. see vahe lisamiste vahel ei pea ju üldse väga suur olema. üliülimaitsev oli, kuigi lisasin 3 supilusika asemel 3 teelusikatäit karripastat siiski. Sellest tõesti piisas. T?illikauna asemel kasutasin t?illikastet ka, aga ikkagi sai väga maitsev ja parasjagu vürtsine.
kallikalli 23.veeb 2011 10:52
Karripastat (nii punast, kollast kui rohelist) ja kõike muud vajalikku võib leida Tallinnast Piprapoest. Liivalaia 43.
täp 08.jaan 2011 13:36
Nõus eelkirjutajaga, et seda olukorda vältida, tuleks kuumutada ilma karripastata ja lisada karripasta 1 sek enne lihade küpsetamist. Aga maitse oli väga hea. Ning mõnusalt vürtsikas.
Multifilm 05.jaan 2011 17:11
Kuumuta wokis või paksupõhjalises potis õli. Lisa sibul, küüslauk, t?illi ja punase karri pasta. Kuumuta paar minutit ja lisa liha kahes jaos. Mida kuradit? Selleks ajaks, kui kui liha valmis saab on sibul, küüslaauk ja punase karri pasta põhja kõrbend. Ja lisa liha kahes jaos? Mis asja? Küpsetan ühe jao valmis ja siis lisan teise? Täielik ulme!
mia 05.okt 2010 22:16
tallinlastele: stockmannist saab koike vajalikku soetada
Stitch 12.juuni 2010 17:10
Karripastat võib leida Maksimarketist Santa Maria riiulist. Kalakaste on müügil Tartu Kaubamajas (eeldan et siis ka Tallinna omas) ja Rimis.
Merle 04.juuni 2010 18:03
to shellfish: millisest konsumist sa karripastat leidsid?:D
Ly 04.juuni 2010 10:54
kust saab fish-sauce´t ja mis hinnaga , samuti kust saab TLN´st karripastat ja mis hinnaga ?
Gleissy 28.mai 2010 09:59
Kuulge tõesti on super maitsev asi!:) Ma ausaltöelda ei lootnud mingit erilist maitse-elamust, kuna olen varemgi neid hiina toite valmistanud ja kõik enamvähem sama maitsega, aga see siin oli tõesti midagi üllatavalt head. Arvan, et see "fish sauce" on äärmiselt oluline komponent, mis selle roa nii erakordselt maitsvaks teeb, nii et seda ei tohiks mingil juhul asendada või ära jätta! Soovitan soojalt kõigil proovida! :Y
Emer 24.jaan 2010 11:31
Fariinsuhkru asemel võib vabalt mett kasutada.
Stitch 12.dets 2009 17:33
Kalakastet ei soovita millegagi asendada, see on ikkagi omaette autentne maitse. Lisasin punase asemel rohelist karripastat. Väga hea tuli. Ei tea kas inimeste vürtsitaluvus on nii väike aga minu arvates oleks see roog võinud veel 10x vürtsikam olla. Igatahes kohutavalt maitsev tuli, lisasin ka paprikat et oleks veidi rohkem sisu. Super!
riinu 07.dets 2009 16:29
hakkan just seda rooga tegema ja avastasin, et kalakaste jäi poest ostmata. kas ja millega seda asendada võiks?
Hindaja 03.dets 2009 20:55
Tegin rohelise karripastaga.Nor-
maalne toit. :P
shellfish 16.sept 2009 20:22
Mina leidsin konsumist mitut sorti karripastat ja punane oli seal n-ö mahe ehk siis veidi vähem vürtsikas. Panin kolm kuhjaga lusikatäit ja terve hakitud t?illikauna. Ei kurda üldse. Väga maitsev tuli ja keskmiselt vürtsikas. Minu meelest ei ole vürtsikaid (Tai) toite ilma vürtsikuseta mõtet üldse teha. Järgmisel korral muudaks ainult seda, et paneks rohkem aedvilja, midagi ka peale porgandi, et vähe mahlasem tuleks.
12