Lihatoidud

Souvlaki

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Souvlaki on vardaroog kebabi Kreeka variant
Kogus: 1 portsjon
1 kg sea-, veise- või kanaliha
8 pitaleiba
Maitsestamiseks:
2 sidrunit
2,5 sl oliiviõli
1 tl soola
purustatud musta pipart
punet
Lisandid:
2 tomatit
1 sibul
Tzatzikikastet
Pigista sidrunitest mahl välja ja kalla õliga kokku. Lisa maitseained ja klopi hästi läbi. Valmista tzatziki ja pane maitsestuma. Tükelda liha umbes 1 cm suurusteks tükkideks ja lase paar tundi või üle öö maitsestuda. Kuivata lihatükid köögipabeiga ja lüki 8 vardale. Küpseta liha kas sütel või ahjupannil grillelemendi all. Pintselda pitaleivad üle vähese oliiviõliga ja kuumuta ahjus kergelt pruuniks. Vahepeal peenesta sibul ja lõika tomatid viiludeks. Pintselda küpsenud liha ohtralt kastmega. Aseta iga varras pitaleivale ja tõmba liha leiva abil varda küljest ära. Pane liha juurde sibulat, tomatit ja tzatzikit ning keera pehmenenud pitaleib ümber toiduainete. Söömise hõlbustamiseks mähitakse Kreeka kiirsöögikohtades rullide üks ots pärgamenti, meie võime kasutada paberservjetti.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
reisija 22.aug 2011 20:09
sõin Kreekas souvlakit.Lisandiks oli riis, mõni kartulilõik,veidi porgandit,punast peeti ja magus piprakaun.Vardad olid valida kana,siga,lammas.Ja väikeses kausis oli kreeka kaste,aga seda küll tzatzikiks nimetada ei saanud.Oli lihtsalt kreeka kaste.Tzatziki oli roog omaette paks ei oska täpselt mida ja kuipalju sisaldas,aga lisatud oli kergelt hapendatud kurki kindlasti ja siis maitsetaimed.Pakuti õhtusöögil eelroaks.Igal juhul päeval tellisime tzatziki ja valge leiva ja saime kerge eine.Rohkem polnud vaja.Kreeka jääkohv superhea jahutaja sealses kliimas.
Kadri_cy 04.veeb 2008 17:16
pita taskusse pannakse veel grilllihale, kasmele, tomatile ja sibule ka kurki ja korianderi lehti.
1