Lihatoidud

Ahjuliha õunte ja sibulaga

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Maire Suitsu
Kogus: 1 portsjon
4 viilu paksu välisfileed või karbonaadi
soola
purustatud musta pipart
1 sl võid
3 sibulat
4 kõva viljalihaga hapukat õuna
2 dl tumedat õlut või 2 dl õunamahla + pool lihaleemekuubikut
1 sl magusat tshillikastet
1 sl fariinsuhkrut
näputäis jahvatatud vürtsi ehk lõhnapipart
Võta liha pool tundi varem töölauale ja määri õliga sisse.
Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumusel ning prae selles lihatükke mõlemalt poolt 2 minutit.
Tõsta pannilt ahjuvormi, mis mahutab lihatükke parajasti ühe kihina.
Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika sibulad ja õunad sektoriteks ja kuumuta neid pannile jäänud õlis madalal kuumusel, vahetevahel segades 10 minutit; vajadusel lisa veidi õli.
Kalla valitud vedelik pannile, lisa maitsekaste, pruun suhkur ja vürts; lase 5 minutit ägedalt keeda.
Kalla panni sisu liha peale, kata vorm fooliumiga ning lase 175 °C juures 40 minutit küpseda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Jutsukene 27.apr 2009 09:35
tegin õllega. maitsev ja lihtne.
jannza 16.dets 2008 07:34
Kasutasin ka tumeda õlle asemel õunamahla, ja väga maitsev oli tõesti.
Calell 15.nov 2006 16:56
Õlut ei kasutanud, tegin õunamahlaga. Väga maitsev!
1