Lihatoidud

Mee ja ürtidega marineeritud jänes

Keskmine hinne: 3.05 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Jänese aasta on ukse ees. Marinaadi sees võid oliiviõli asemel kasutada ka pähkliõli, mis annab põneva maitsenüansi. Ja jänese asemel pehmema maitsega küülikut.
Kogus: 2 portsjonit
1. Sega komponentidest marinaad.
2. Eemalda jänesefileelt kelmed ja aseta liha vähemalt 12 tunniks marinaadi seisma.
3. Marineeritud liha aseta ahjuvormiga ahju ja küpseta 90 kraadi juures 20 minutit.
4. Serveeri koos astelpajukastme ja rohelise salatiga.
5. Salati valmistamiseks haki roheline salat, viiluta hurmaa ja puista peale granaatõunaseemneid.
Kastme valmistamiseks:
1. Haki juurseller ja sibul ning kuumuta pannil õli ja või segus.
2. Lisa valge vein ja keeda nii kaua, kuni pool kogusest on aurustunud.
3. Lisa puljong ja kuumuta kastet.
4. Kõige viimasena lisa püreestatud astelpajud.
5. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri jänes kohe, siis on see kõige mahlasem. Seistes muutub jänes veidi kumjaks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
koduperenaine 31.dets 2012 19:45
minu perele maitses :Y
koduperenaine 31.dets 2012 19:45
minu perele maitses :Y
koduperenaine 31.dets 2012 19:45
minu perele maitses :Y
koduperenaine 31.dets 2012 19:45
minu perele maitses :Y
koduperenaine 31.dets 2012 19:45
minu perele maitses :Y
testija 08.märts 2011 14:12
kutsub proovima :)
siirikirikal 23.apr 2008 13:18
Kõik on õige, autorilt üle kontrollitud. Kuna liha on eelnevalt 12 tundi marineeritud, siis küpsemine võtabki nii vähe kraade ja aega. Marineerimise juhend retseptis samuti olemas.
Pureva 23.apr 2008 13:03
Veider jah. selle 90 kraadi ja 20 minutit, kanamune võib teha nii !
viljar10 07.märts 2008 19:37
90 kraadi juures 20 minutit?! äkki ikka 190 kraadi juures? Retsept võib sobida ehk küülikule. Jäneseliha tahaks natuke "kasuka maitse" eemaldamist... nt nõrga äädika ja sinepiga.
1