Lihatoidud  » Hakkliha

Tatravorm hakkliha ja punapeediga

Keskmine hinne: 4.29 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Retsept on saanud inspiratsiooni Vene köögist, kus vormi jaoks segatakse omavahel kõik valmiskomponendid ja pannakse siis ahju küpsema. Katseta ka nõnda, kuid sellisel juhul ära viiluta peeti, vaid haki see kuubikuteks. Juust puista siiski eraldi peale.
Kogus: 4 portsjonit
1.  Keeda tatrahelbeid soolaga maitsestatud vees kolm minutit ja jäta need siis kaane all seisma.
2.  Haki sibul ja prae koos hakklihaga pannil. Maitsesta õrnalt soola ja pipraga.
3.  Valmista hakklihakaste, lisades pannile hapukoore. Kuumuta läbi ja haki sisse värske petersell. Maitse ja lisa vajadusel soola.
4.  Viiluta peet õhukesteks ketasteks.
5.  Määri ahjuvormi põhi võiga, suru selle põhja paisunud tatramass, selle peale aseta peediviilud ja kõige peale vala hakklihakaste.
6.  Kata vorm riivitud juustuga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit.

SOOVITUS:
Eelista rasvasemat juustu, mis ei muutu ahjus puiseks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Oksana 04.dets 2015 18:28
Söödav, aga mitte midagi erilist.
evekaunis 05.mai 2013 13:59
proovin
Kaku ja Kuka 14.veeb 2013 13:31
Reinu lemmik
Miia 17.apr 2012 13:02
Mina teen tavaliselt kartulipuder, hakkliha,peet,juust. Aga see oli ka oma moodi maitse ;)
blondu 29.sept 2011 16:14
hmm, proovisin selle ära, tegin ka tavalise tatraga, ja pere täitsa sõi. Nüüdseks olen juba mitu korda teinnud ja täitsa nämma. Isegi mu 2 aastane poja, kes muidu putrusid ei taha, sõi ja küsis juurde :P
algaja kokkaja 22.sept 2011 13:14
tegin tükeldatud peedi, õige tatraga (mille esmalt pudruks keetsin) ja SUITSUJUUSTUGA. soovitan selle viimasega kindlasti proovida, väga maitsev oli.
Fluktus 29.aug 2011 19:23
Just lõpetasin selle söömise, panin keedupeeti, aga riivisin. Andis hästi palju värvi tatrale juurde. Hakklihale ma isegi ei soovitaks panna hapukoort, sest see sobib rohkem valmisprodukti peale. Vähemalt minu pere sõi seda niimoodi.
laguun29 24.mai 2011 17:51
niisiis,,, tehtud ja maitsesin ka . lisasin ise marineeritud peeti (tavalise asemele),tuli päris maitsev,laps ka sõi ja kiitis ,soovitan kl.
laguun29 24.mai 2011 15:15
proovin ka siis täna seda teha ,ex saab maitsta kuidas meeldib;)
Atsinna 07.apr 2011 22:13
Kindlasti saab ka riivitud peediga hakkama, tõsta on ehk paremgi või nagu retsepti alguses soovitatakse hakkida kuubikuteks.
juust 07.apr 2011 09:39
kas riivitud peediga saab ka hakkama?
Köögi-Kata 27.jaan 2011 18:04
Jättis külmaks. Armastan tatart hakklihakastmega ja punapeedi salatit serveerin kõrvale , aga sellisel kujul (vormina, mis ei olnudki vorm) ma seda oma köögis enam ei paku kellelegi.Ei olnud hea.
Hindaja 21.nov 2010 15:23
Väga halb oli, ei soovita.
pingwiin 19.okt 2010 14:47
tegin (juba mitu korda) tatra ja riivitud peediga, väga maitsev.
K. 13.okt 2010 12:08
Olen seda eelnevalt juba teinud, ja tatraga, mitte -helvestega. Väga hea sai ja isegi nö tatravastased sõid! :)
helle48 09.aug 2010 20:19
väga hea oli. Sampinjonid sobiks ka väga hästi juurde.
runcis 01.juuli 2010 19:39
Maitsev ja tervislik!
Krissukas88 13.mai 2010 13:03
Vahelduseks täitsa ok.
tatar 01.mai 2010 18:34
kas see peaks ühte tükki ka jääma? mul tuli välja tatrapuder pmst juustu ja peedi ja hakklihaga :(
Kessukas25 14.apr 2010 20:15
Meeletult hea toit.Seda tasub raudselt proovida.Ise teen seda igaljuhul teinekordki. 5p mu poolt!
tere 18.märts 2010 15:43
Tegin hariliku tatraga, hakklihakastme tegin lahja piimaga ja suts hapukoort ning sinihallitusjuustu panin ka ja jube hea tuli, kõik kes sõid kiitsid.
tibinz 05.veeb 2010 11:52
Harilik tatar ja riivitud peet - nämm!
lala 28.jaan 2010 20:37
väga lihtne ja väga maitsev :) soovitan .
Rohelinepapu 19.dets 2009 19:28
Kusjuures minul oli siin eelmine nädalalõpp suht nigel rahaliselt nagu ja siis vaatasin mis külmkapis on ja kuivaineid vms et mida kokku miksida nagu ja siis vaatasin et mul oli tatart ja vorsti jupi leidsin ja jahu oli kaa...no ja siis keetsin tatra ära ja tegin vorstikastme.ja tegin samamodi nagu siin on aga lihtsalt tartaga mitte helvestega ja hakkliha kastme asemel oli vorstikaste.ja peeti ei olnud ja panin lihtsalt juustu peale ja väga maitsev oli ;) Kindlasti proovin ka selle versiooni ära mis siin on ;)
tupsu 18.dets 2009 11:14
tatrahelbed tulid veits magedad aga päris hea oli
12