Lihatoidud  » Hakkliha

Peedi-hakklihapada

Keskmine hinne: 4.34 Allikas: 100 rooga
Serveeri peedi-hakkliharoa kõrvale eraldi kausikeses estragoni-koorekastet. Lisandiks sobib suurepäraselt marineeritud kurk.
Valmistusaeg: 40-60 min

VALMISTUSAEG: 40 MINUTIT

Kogus: 4 portsjonit
Riivi peet jämeda riiviga ning haki sibul, kuumuta paksupõhjalises kastrulis õlis. Lisa hakkliha ja pruunista. Kalla juurde kuubikust valmistatud puljong, riis ja estragon, hauta aeg-ajalt segades 20 minutit. Maitsesta soola ja peterselliga. Kastmeks sega hapukoor estragoni ja sidrunipipraga, serveeri pajaroa kõrvale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hanna 17.juuli 2016 16:50
Küll on hea! Eriti maitsev on pruuni riisiga, jääb mõnusalt krõmpsuv :)
tyuts 28.okt 2015 19:09
Väga maitsev toit! Asendasin küll estragoni ja peterselli värske rosmariiniga ja lisasin ka 1 suurema küüslauguküüne.
Anni 10.juuni 2014 12:30
Ma ise peeti ei söö, aga mu mees on peedifänn. Tegin talle seda rooga tavalise pikateralise riisiga. Maitsesin ise ka ja uskumatu, ma sõin seda ka õhtusöögiks :) Tegin ilma puljongikuubikuta ja värsket estragoni panin söögi sisse 2 korda rohkem, kuigi ma polnud seda kunagi varem proovinud, kuid mingit spetsiifilist maitset juurde ei andnud ja kogu komplekt oli väga maitsev :)
elenora 04.okt 2011 13:12
Mina tegin tavalise riisiga ja estragoni ei pannud, sest seda nt Konsumis pole olemas. Tõenäoliselt tänu sellele jäi ka huvitav maitsenüanss ära. Aga muidu täitsa okei ja söödav. Paar korda aastas, kui peedi isu peale tuleb, tasub teha küll.
liis 23.jaan 2011 15:41
kas te kasutasite kõik metsikut riisi selle toidu valmistamisel? pole kunagi seda söönud ja ei kujuta ette mis maitsega see on :P
marry2 18.jaan 2011 13:32
Super hea! Plaanis oli teha küll midagi ühepajatoidu taolist peedi ja hakklihaga aga sattusin selle retsepti peale ning otsustasin proovida. Pole varem selle peale tulnud, et riis ja peet kokku panna. Tulemus oli väga maitsev.
naine 36 19.aug 2010 14:51
Tegin minagi seda toitu ja tõesti, ühinen teistega- supermaitsev ja lihtne teha. Estragoni maitseainena polnud varem kasutanud, aga väga huvitava lisamaitsenüansi andis kogu roale! Soovi-
tan! Juppstükk, Sa osta teinekord kvaliteetset hakkliha, kus liha ka ikka sees on ja ikka värsket!
geda 02.sept 2009 08:58
See on väga maitsev. Mina keetsin kaks kotikest riisi nende riisihelveste asemel sisse. Seda sobib süüa nii hapukoorega kui ka salatina kartuli kõrvale.
bria 25.aug 2009 13:41
Väga väga maitsev. Mingit haisu küll ei olnud. Ühel eelkirjutajal haises ikka äkki hakkliha...
Hindaja 06.jaan 2009 20:53
Nõustun eelkommenteerija-
tega, tõesti väga maitsev roog! Kerge ja tervislik ka. Ning maitse on imehea.
täistera 17.dets 2008 02:46
Tegin ka ja väga maitsev! Ka ilma puljongikuubikuta (lihtsalt ajab harja punaseks, et neid kuubikuid igale poole lisada soovitatakse). Lõhn oli nagu peedil.. :D Lisaks eelnevale oli toit ka kõhule kerge. Mina teen kindlasti veel.
Juppstükk 16.dets 2008 17:08
kahjuks on see kõige õudsam toit, mida ma kunagi söönud olen :( toit lõhnas nii halvasti (ilmselt tänu peedile, sest hakkliha oli värske), et vaatamata kõikidele oma pingutustele ei suutnud ma seda üle 2 ampsu süüa. Elukaaslane ütles ka, et lõhn on halb, aga maitse talle meeldib. Niiet isiklikult ei soovita. Aga kellele meeldib praetud peet, siis selle jaoks on ka see toit sobiv.
maasikas 16.dets 2008 14:18
oleme seda juba kaks korda teinud ja väga maitsev, tervislik, odav eine, juustu võib ka enne söömist veidi peale raputada, soovitan!
1