Lihatoidud  » Hakkliha

Lihapallid ürtide ja tomatiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Pille Enden
Kreemises kastmes lihapallid maitsevad hästi ka järgmisel päeval ülessoojendatult. Ürte võid nii pallidesse kui kastmesse lisada ohtralt.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Poolita tomatid, eemalda seemned ja haki viljaliha. Purusta sepik köögikombainis ning sega liha hulka koos hakitud sibula, tomatite, purustatud küüslaugu, poole koguse hakitud maitserohelise ja munakollasega. Maitsesta soola-pipraga. Vormi märgade käte vahel pallikesed ning prae need igast küljest õlis pruuniks (selleks kulub 12–15 minutit). Sega ülejäänud hakitud petersell ja basiilik hapukoore ja piimaga, maitsesta soola-pipraga. Vala kaste lihapallidele ning lase läbi kuumeneda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Masha24 30.aug 2012 14:41
Tõepoolest, lihapallide praadimine osutus keerukaks, nad ei tahtnud üldse koos püsida. Kuid pärast sain nipi selgeks - alguses praed ühelt poolt ja siis teiselt poolt (nagu kotletti) ja alles siis praed küljed. Lõpuks tulid ikka ilusad lihapallid. See on tõesti üks väga hea toit!
D. 18.apr 2012 19:16
Tomatit võiks natukene vähem olla (teinekord kui teen, siis tean) muidu olid ka väga mõnusad :)
siret 21.jaan 2012 01:37
lisasin lihapallidele t?illi kauna ja süper :D kaste ka maitsev :)
Taskuraamat 09.sept 2011 16:04
Super head. Ei suutnud partnerit koju oodata ja maitsesin ise ära... huh tõsiselt head! Kuid jah järgmine kord ei panek vist tomatit... vähem jamamist. :) aga muidu 5
Kerli 06.juuni 2011 15:39
Tegin ilma tomatiteta ja muna lisasin koos valgega (püsib paremini koos). Väga hea tuli ja kaste oli nagu täpp i peal. Meie pere meeste lemmik hakklihatoit.
kakspirukat 01.apr 2011 19:30
tegin täpselt retsepti järgi ja said väga maitsvad lihapallid. kaste maitses ka.
arxitibi 21.nov 2010 17:45
Mina ei eraldanud munakollaseid, vaid panin nii kollase kui ka valge. Tomateid ka seemnetest ei puhastanud. Kaste on tõesti natukene küsitav, aga mulle pallid iseenesest täitsa maitsesid.
maimu 12.sept 2010 12:37
sepiku asemel panin riivsaia ja mul püsisid koos ilusasti. samuti panin taignasse natuke piima ja väga head tulid!
Lii 12.aug 2010 17:38
Piima ja hapukoore asemel kasutasin rõõska koort ja puljongit ja väga maitsvad tulid.
Merli 30.apr 2010 13:09
Meie pere lemmikuks need ei saanud. Ei ütle et oleksid halvad, aga just hapukoor kastmes tegi asja kuidagi ebamääraselt hapukaks. Teeksin samuti seda puhtal rõõsa koorega. Samuti panin taignasse muna koos muna valgega - püsis koos küll ja ma ei usus et maitse teine kui algretsept.
eliise5005 25.märts 2010 10:03
tõesti väga maitsvad tulid, aga ka minul oli probleem pallide koospüsimisega...ei tea kas peaks äkki rohkem muna panema ja koos valgega või rohkem hakkliha...ja minuarust võiks kaa kasurada kastmeks rõõska koort ja veidi suuremas koguses...minu arust oli seda kastet seal liiga vähe, kui retsepti järgi teha
mammukake 21.veeb 2010 17:16
üks parimaid hakklihamöginaid mida olen söönud:)..ja terve mu pere arvab seda
Mari 03.nov 2009 20:59
Väga head on need lihapallid. Tegin ilma petersellita kuna kodus lihtsalt polnud.
Mauno 03.sept 2009 23:10
me vist ka pingutasime hapukoorega üle. Peaks äkki rõõsa koorega katsetama. Lihtsalt arvamus ei ole just suurem asi kokk.
uffa 19.aug 2009 09:58
VÄGA hea. ainult, et minul need lihapallid küll paliidena ei püsind:D suuremat sorti pruun mögin sellest tuli, mitte kõige esteetilisem vaatepilt. aga kui silma kinni pigistas - minu meelest tõeliselt hää roog! ahjaa, lõpus ei maksa hapukoorega üle pingutada, jube rasvaeks läheb...
Tiiu 05.aug 2009 13:58
vääägade mõnus! hõrgud lihapallid tulid...pakkusin koos sõmera riisiga. kindlasti tasub proovida, kui tahate pereliikmeid v. külalisi millegi supermaitsvaga kostitada. mina hakkisin tomatid kogu täiega hakkliha hulka (laisk nagu ma olen) ja ega see kehvemaks pallikesi ei teinud:)
1