Lihatoidud  » Hakkliha

Kirjutäidiselised baklažaanid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse retseptiraamat Autor: Raili Mikk
Baklažaanidega on alati natuke tegemist, aga need maitsevad imehästi.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pese baklažaanid ning koori pikkupidi triibuti. Pane 10 minutiks soolasesse vette.
2. Võta baklažaanid veest välja ja kuivata hoolega.
3. Leia sügavam pann, kalla sinna parasjagu toiduõli (ükskõik millist!) ja prae terveid baklažaane mõlemalt poolt, kuni nad on muutunud pehmeks. Kasuta kindlasti kuuma õli, sest muidu imab baklažaan õli endasse nagu svamm. Soovi korral võid köögiviljad ka ahju panna.
4. Kui baklažaanid on pehmed, nõruta neid majapidamispaberil. Seejärel säti nad parajate vahedega ahjuplaadile.
5. Kuumuta sügavamal pannil 2 sl oliiviõli ja prae tükeldatud sibulaid 3–4 minutit. Lisa hakkliha ja prae kergelt pruuniks.
6. Lõika 1 tomat pisikesteks tükkideks ning lisa hakklihale. Prae edasi, kuni tomat on pehme.
7. Maitsesta soola ja pipraga, lisa peeneks hakitud peterselli ja sega hoolega.
8. Nüüd tuleb baklažaanid õõnestada. Selleks kasuta kahte supilusikat. Süvend ei tohi ulatuda baklažaani tippudeni välja, sest nii laguneb vili ära. Baklažaan peaks välja nägema nagu väike laevuke.
9.Tõsta täidis baklažaanidesse. Lõika teine tomat ja roheline paprika suuremateks viiludeks ja aseta omakorda täidisele.
10. Vala ahjuplaadile üks klaas kuuma vett ning lisa natuke oliiviõli. Pane plaat 200-kraadisesse ahju ja küpseta umbes pool tundi, kuni paprikaviilud on pehmed. Paar minutit enne valmimist võid lisada täidisele ka juustu – lase sel ahjus sulada. See annab veel erilisema maitse. Kõrvale serveeri riisi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa