Lihatoidud  » Hakkliha

Kartuli-hakklihapallid vürtsika kastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Rudolf Visnapuu
Hakklihale lisatakse toorest kartulit, et hakklihapallid praadimisel ei laguneks. Nendele hakklihapallidele on lisatud juba keedetud kartul, mis annab lihapallidele omapärase maitse ja hoiab neid ka lagunemast. Juurde sobib hästi vürtsikas kaste.
Kogus: 4 portsjonit
Riivi kartulid. Lisa peeneks hakitud sibul, küüslauk, varsseller, koriander ja hakkliha. Sega mass ühtlaseks ning maitsesta soola ja pipraga. Tee massist 20 väikest palli. Lase pann tuliseks ning prae pallid võis läbi. Kastme tegemiseks lõika sibul ja paprika väikesteks kuubikuteks. Haki tšilli peeneks. Prae sibulat ja paprikat võis keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Lisa purustatud tomatid. Kui kõik on korraks keema läinud, lisa tomatisegule klaas vett. Purusta sisse puljongikuubik. Kui tomatisegu on läinud keema, sega sisse tšilli ja suhkur. Keeda kastet tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisa maisijahu ja keeda veel umbes 10 minutit. Vajadusel maitsesta. Pane pallid kastmesse ja hauta 5-10 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
laine49 11.nov 2005 17:50
kartuli võiks asendada toore riivporgandiga.
nukuke1 04.nov 2005 18:56
Järgi proovitud.väga hea.
uteke 27.okt 2005 00:44
tundub maitsev
1