Lihatoidud  » Hakkliha

Lihapallid pruunis kastmes

Keskmine hinne: 1.98 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Küpseta lihapalle soovitatavalt malmpannil ja võis, nii saad uskumatult maitsvad pallikesed, mis meenutavad vanaema tehtuid.
Kogus: 4 portsjonit
Sega riivsai vedeliku sisse ja jäta 5-10 minutiks paisuma. Koori ja tükelda sibul, pruunista pannil võis ning lase jahtuda. Lisa paisunud riivsaiale sibul, muna ja hakkliha. Maitsesta ning sega ühtlaseks. Võta teelusikaga hakklihatainast ja veereta niiskete käte vahel väikesed pallikesed. Küpseta pannil võis kuldpruuniks. Pannitäite vahel pane pannile veidi kuuma vett ja keeda hetke, saadud praeleem säilita kastme tegemiseks. Kui pallikesed on valmis, pane need sooja kohta ootele ning valmista kaste. Selleks sulata kastrulis või ja lase pruunistuda. Sega hulka jahu ning lase ka sel veidike pruunistuda. Sõelu praadimisleem ja vala pannile, seejuures kastet pidevalt segades. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa kastmele koor. Soovi korral paranda kastme värvi ja maitset veel sojakastmega. Tõsta lihapallid kastmesse ja serveeri. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Theo 18.dets 2010 16:46
Ah ja, see sobib väga hästi kokku selle kartuli retseptiga: http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=8546&hi=Salvei
Theo 18.dets 2010 15:15
100g hakkliha võiks rohkem lisada. Kastet jääb tingimata väheseks! (tuleks suurendada kogust) Väga hea retsept muidu :) Tegin kaks korda valmis
pensionär 29.nov 2006 17:34
Väga hea igapäeva retsept. Umbes sama moodi teen ka mina. Võibolla on riivleiva hulk liiga palju, võib ka vähem olla. Head lihapallid tulevad kui segada loomalihast hakkliha sealiha hakklihaga. Umbes 50/50.Siis on pallid mahlasemad.
1