Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hakkliha

Spinati-mozzarella pikkpoiss

Hakkliha

Spinati-mozzarella pikkpoiss

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pikkpoisi küpsetamine võtab küll tund aega, kuid see-eest läheb taina kokkusegamine ja vormimine kiirelt. Kui soovid valmistada pikkpoisi seguhakklihast, võiksid seda küpsetada ilma vormita, siis valgub liigne rasv välja.

üle 60 min

Ettevalmistusteks 15 minutit Küpsemiseks 1 tund

Retsept
portsjonile
800 g veisehakkliha
100 g spinatilehed
2 dl Riivsai
200 g (riivitud) Mozzarella
2 tk Muna
1 tl Sool
0.25 tl Must pipar
Sega hakkliha, tükeldatud spinat, riivsai, 150 g riivitud mozzarellat ja munad. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta segu võiga määritud piklikku vormi või moodusta sellest ahjuplaadile piklik päts. Küpseta ahjus 175°C juures 50 minutit. Raputa peale ülejäänud riivitud juust ning küpseta veel 10 minutit. Serveeri keedetud kartulite või pastaga. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

KOMMENTAARID

Mele 03.apr 2012 15:29
Kõlab ahvatlevalt ja ostsin veisehakkliha juba ära, et täna õhtul teha. Huvitav, kas sibul-küüslauk rikuks siin midagi väga ära või võib neid ka lisada ilma, et maitsed tasakaalust välja läheksid?
arxitibi 21.märts 2012 18:59
Kui teha täpselt retsepti järgi, siis jääb soola ilmselgelt väheks ja üldse maitsest.
räbal 04.märts 2010 05:18
Nimetus pikkpoiss iseenesest manab esile kujutelma millestki võikast ja toob meelde "meeldiva" odööri koolisööklast, aga selle retsepti tulemusena sündis küll VÄGA maitsev roog. Soovitan soojalt!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool