Lihatoidud  » Hakkliha

Karlssoni lihapallid

Keskmine hinne: 3.19 Allikas: 100 rooga Autor: Raili Mikk
Kui kuulsad lihapallid valmis ja maitstud, mõistate hetkega, miks need Väikevenna ja Karlssoni abiga preili Soku laualt kui imeväel kadusid. Klassifitseerub kahtlemata väga lastesõbralikuks toiduks.
Kogus: 4 portsjonit
Sega koor riivsaiaga. Lisa kõik ülejäänud komponendid ja maitsesta. Lase umbes tund külmkapis seista. Vormi märgade kätega lihapallid ja prae keskmisel kuumusel.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 18.veeb 2013 12:27
Elar: et mass liiga vedelaks ei jääks, soovitan segu kloppida või hoogsalt segada. Kõik mahlad imenduvad tainasse ja kotletid jäävad head. Ka tasub tainal seista lasta, nagu kirjas, et riivsai saaks vedeliku endasse imada.
Elar 12.apr 2012 06:38
Minul jäi see mass väga vedelaks, nagu kausi täis hakkliha putru ja ei olnud väga hea. Oleks võinud selle asemel klassikalist kotletti teha :S
IrmaKe 09.jaan 2012 18:32
Üks hullemaid retsepte mis olla saab. Isegi riivsaia, koore ja muna koguse vähendamine ei teinud neid heaks. Nagu poest ostetud. Üldse ei soovita :SSS
... 22.jaan 2011 22:23
Tegin alguses selle koore-riivsaiasegu valmis ja vaatasin,e t seda ikka liiga palju. Lõpuks panin vast kolmveerand sellest segust ja hakkliha panin suisa 400g kokku. Veidikene vedelamapoolsed jäid, 400g hakkliha kohta (munade arv jäi samaks, mis retseptis) oleks vb võinud kah kogu selle riivsaia ära kasutada, aga tänu sellele, et tainas veidi vedelam kui peaks, said ka pallid väga mahlased ja head. Nii et omapoolsete kohendustega koos sai asjast vägagi asja. :) Aga noh, tuleb tunnistada, et alati retsepti 100% uskuda ka ei saa.. kujutan ette, et kui oleksin teinudki grammi täpsusega nii nagu kirjas, oleksin kah pärast praetud riivsaia närinud... brrr.
anni 15.juuli 2010 20:26
Väga hea! Tegin rukkijahu ja hapukoorega, aga sai ikka hea!
kunks 26.märts 2010 12:58
Tõesliselt vastikud ma ütleks:S Nagu riivsaia näriks
NurrMarta 23.jaan 2010 17:45
Sisuliselt on tegemist pirukaga, milles tainas on täidise sisse segatud :) Mina fännide rivisse ei astu, aga kui kellelegi maitseb, siis miks mitte. Ja tahkeks läinud saia ärakasutamiseks (ise riivsaia tehes) kindlasti sobilik retsept. Kunagi rääkis vist legendaarne Kärna Ärni sellise loo, et üks poe kulinaariaosakonna töötaja olevat viidud üle pagariosakonda, kuna lisas kotlettidesse liiga palju saia ja lõpuks unustas liha üldse panemata ;) Pipile - Neljale mõeldud koguses on ju ka vaid 250g liha ja selle kohta kolm muna. Lisaks sellele sai ja koor. Selles 15'le mõeldud koguses oli lisaks kilole lihale ka liiter koort ja liiter riivsaia. Eks nende sidumiseks see 11 muna kulubki :)
Talvenauding 23.jaan 2010 17:18
Pettusin! Minu kotletisööja laps keeldus peale esimest suutäit neid söömast. Omale samuti ei maitsenud, liiga saiane-nagu poe kotlet!Lapsesõbralik toit võiks ikka ollagi lihast mitte lihaleemest läbiimbunud riivsaiast.
Sirli 12.jaan 2010 10:35
Väga nämma;) teen neid täna jälle.Lemmikud
eleri 14.dets 2009 00:07
ei olnud üldse hea :S
Pipi 13.nov 2009 13:13
Valisin toidu koguseks 15 portsu.Kõik oli normaalne minu meelest peale selle,et munade arvuks näitas 11,25 Ma küll ei pidanud õigeks 11 muna ühe kilo hakkliha sisse lüüa ja jätsingi igaks juhuks sel korral tegemata:O:R
karlsson 30.aug 2009 15:21
ma tegin ka viis kogu toidu välja :D
inxii 24.juuni 2009 22:49
tegin ka, selllised suhteliselt tavalised :P, kuid mitte ka päris tavalised,oleks võinud vb natuke rohkem maitsestada:D
Secu 09.mai 2009 23:06
Nii head, aga natuke liiga soolased olid...eks järgmine kord panen soola poole vähem.
automees1 06.mai 2009 11:24
Asendasin pool kogust riivsaiast keedetud kartuliga ja lisasin võis pratud sibulat.Keele viib alla!
Sabiina 27.apr 2009 19:18
Proovisin täna ära. Täitsa head jah, aga koort ja mune läks ju ka üksjagu palju sisse, mina tegin topeltkoguse.
1