Lihatoidud  » Lambaliha

Lambakarbonaad tšilli ja mustade oliividega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella ekspress Autor: Nigella Lawson
Keegi ei tee paremat lambakarbonaadi kui itaallased; selle ehe näide on ka see retsept, mis pärineb Itaalia köögi suurelt asjatundjalt Anna del Contelt. Roosakad lihatükid on nii pehmed ja maitserikkad, et tekib tahtmine kont kohe lihast puhtaks närida. Lisandiks võiks olla midagi lihtsat – aurutatud varajased kartulid roheliste ubadega või muu taoline –, kuna roog ise ei vaja mingeid erilisi kaunistusi. Karbonaad maitseb taevalikult ka järgmisel päeval otse külmkapist võetuna, kui sul on õnnestunud mõned tükid alles jätta, milles ma küll kahtlen.
Valmistusaeg:

Ettevalmistusaeg: 5 min Ooteaeg: 20 min Valmistusaeg: 15 min

Kogus: 4 portsjonit
Keera lihatükid toidukilesse ja vasarda neid õrnalt tainarulli või puuvasaraga. Säti lihatükid ühe kihina suurde nõusse.
Kalla peale 4 supilusikatäit õli ning lisa küüslauk, tšillihelbed, pune, sidrunikoor ja -mahl. Puista peale ka sool ja oliivid ja keera karbonaade marinaadis, et mõlemad pooled saaks kaetud.
Kata kinni ja jäta lambaliha 20 minutiks toatemperatuuril marineerima.
Kuumuta suurel pannil 2 supilusikatäit õli ja tõsta lihatükid pannile, olles eelnevalt marinaadi eemaldanud. Prae lihatükke paar minutit mõlemalt poolt päris kõrgel kuumusel, et need tõmbaksid veidi pruuniks.
Keera kuumus väiksemaks ja kalla marinaad pannile pruunistunud lihatükkidele. Samuti lisa umbes 2 supilusikatäit vett, et pannil oleks veidi vedelikku.
Liha jääb pooltooreks, kui kuumutada veel umbes 5 minutit; kui eelistad küpsemat liha, kuumuta veidi kauem (siin mängib rolli ka lihatükkide paksus).
Tõsta liha serveerimistaldrikule, kasta üle praadimismahlaga ja puista peale hakitud punast tšillit, kui soovid kuivatatud tšillit värske maitsega täiendada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa